ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Palamut Dolma (6 Kişilik) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=384497)

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 01:27 AM

Palamut Dolma (6 Kişilik)
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Palamut Dolma (6 Kişilik)


Malzemeler
  • 2 adet palamut
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz, karabiber
Bulamak için
  • 2 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı galeta unu
Kızartmak için
  • Sıvıyağı
Hazırlanışı

Palamutları ayıkladıktan sonra iç kısımlarını bir kaşık yardımıyla çıkarın (sadece derisi kalacak). Tavaya ağlınız tereyağında kıyılmış soğan pembeleşene kadar kavurun. Dolmalık fıstık, ceviz ve balık etini ilave edip, tüm malzemeyi 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Tavayı ocaktan alıp, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber katıp, karıştırın. İç harç soğuduktan sonra ikiye ayırıp, içini aldığınız balıklara pay edin ve açılmaması için kürdanla tutturun. Balıkları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son galeta ununa bulayın. Kızgın yağda önlü-arkalı kızartın.

Not: balığı kızartırken dışının kızarıp içinin çiğ kalmaması için, kızgın olmayan yağda kızartmaya özen gösterin.


Kaynak: Sofra Dergisi




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.