Palamut Lakerda Tarifi (6 Kişilik) |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Palamut Lakerda Tarifi (6 Kişilik)Palamut Lakerda (6 Kişilik) Malzemeler
Palamudu temizledikten sonra kalın yuvarlaklar şeklinde dilimleyin İçinin kanını iyice aldıktan sonra bir kürdan yardımıyla iliğini çıkarın Bir kapta 3 çorba kaşığı tuz, 5 adet buz ve 5 su bardağı suyu karıştırın Üzerine balık dilimlerini ilave edip bu şekilde en az 4-5 saat bekletin Daha sonra balık dilimlerini sudan çıkarıp kurulayın ve kaya tuzuyla her tarafını kapatın Bu şekilde buzdolabında 6 gün bekletin Altı günün sonunda geri kalan 3 çorba kaşığı tuz, 5 adet buz ve 5 su bardağı suyu bir kapta karıştırın ve balık dilimlerini içine katın Bu şekilde tekrar an az 4-5 saat bekletin, balığın fazla tuzunu alın Sonra içinden çıkarıp kırmızı soğanı limon dilimleri ve kapari ile birlikte servis yapın Not: Balığın fazla kuru olmaması için 600-700 gramlık olanlarını tercih edin Kaynak: Sofra Dergisi Ayrıca Lakerda'nın Hikayesi için buraya bakabilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|