![]() |
Palamut Lakerda Tarifi (6 Kişilik)
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Palamut Lakerda (6 Kişilik) Malzemeler
Palamudu temizledikten sonra kalın yuvarlaklar şeklinde dilimleyin. İçinin kanını iyice aldıktan sonra bir kürdan yardımıyla iliğini çıkarın. Bir kapta 3 çorba kaşığı tuz, 5 adet buz ve 5 su bardağı suyu karıştırın. Üzerine balık dilimlerini ilave edip bu şekilde en az 4-5 saat bekletin. Daha sonra balık dilimlerini sudan çıkarıp kurulayın ve kaya tuzuyla her tarafını kapatın. Bu şekilde buzdolabında 6 gün bekletin. Altı günün sonunda geri kalan 3 çorba kaşığı tuz, 5 adet buz ve 5 su bardağı suyu bir kapta karıştırın ve balık dilimlerini içine katın. Bu şekilde tekrar an az 4-5 saat bekletin, balığın fazla tuzunu alın. Sonra içinden çıkarıp kırmızı soğanı limon dilimleri ve kapari ile birlikte servis yapın. Not: Balığın fazla kuru olmaması için 600-700 gramlık olanlarını tercih edin. Kaynak: Sofra Dergisi Ayrıca Lakerda'nın Hikayesi için buraya bakabilirsiniz... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.