ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Palamut Lakerda Tarifi (6 Kişilik) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=384496)

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 01:27 AM

Palamut Lakerda Tarifi (6 Kişilik)
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Palamut Lakerda (6 Kişilik)



Malzemeler
  • 2 adet Palamut (her biri 600-700 gr olmalı)
  • 6 çorba kaşığı tuz
  • 10 adet buz
  • 10 su bardağı su
  • Kaya tuzu
Servis için
  • Kırmızı soğan
  • Yeşillik, limon dilimi ve kapari
Hazırlanışı


Palamudu temizledikten sonra kalın yuvarlaklar şeklinde dilimleyin. İçinin kanını iyice aldıktan sonra bir kürdan yardımıyla iliğini çıkarın. Bir kapta 3 çorba kaşığı tuz, 5 adet buz ve 5 su bardağı suyu karıştırın. Üzerine balık dilimlerini ilave edip bu şekilde en az 4-5 saat bekletin. Daha sonra balık dilimlerini sudan çıkarıp kurulayın ve kaya tuzuyla her tarafını kapatın. Bu şekilde buzdolabında 6 gün bekletin.

Altı günün sonunda geri kalan 3 çorba kaşığı tuz, 5 adet buz ve 5 su bardağı suyu bir kapta karıştırın ve balık dilimlerini içine katın. Bu şekilde tekrar an az 4-5 saat bekletin, balığın fazla tuzunu alın. Sonra içinden çıkarıp kırmızı soğanı limon dilimleri ve kapari ile birlikte servis yapın.

Not: Balığın fazla kuru olmaması için 600-700 gramlık olanlarını tercih edin.



Kaynak: Sofra Dergisi


Ayrıca Lakerda'nın Hikayesi için buraya bakabilirsiniz...





Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.