![]() |
Hiradan Doğan Güneş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hiradan Doğan GüneşİSLAMİYETİN DOĞUŞU Günlerden bir gündü Fukara yine perişan Zenginin hali düzgündü ![]() Resul ise her günkü gibi Yine mahsun yine üzgündü ![]() ![]() ![]() Düşünüyordu gece gündüz Bu insanları kurtarmak Nasıl mümkündü ![]() ![]() ![]() ![]() Yine yalnızken bir ara Aklına düşüverdi Hira Çıktı bir solukta yokuştan Selam aldı giderken Uçan kuştan ![]() ![]() ![]() ![]() Varınca o yüksek tepeye Döndü baktı bir daha Acıyarak Mekkeye ![]() ![]() ![]() ![]() Düşünürken mağarada Yalnız ve tek başına Bir şahıs belirdi aniden Çıktı karşısına Ki o zamanlar Resul Girmişti henüz kırk yaşına ![]() ![]() ![]() Oku dedi Resule bakarak Bilmem dedikçe de Tekrarladı üç kez Omuzundan sıkarak ![]() ![]() ![]() Oku dedi Yaratan Rabbinin adıyle İnledi o daracık yer Bu yeni sözlerin letafetiyle ![]() ![]() ![]() Ama korktu,ürktü Resul Gitti hemen koşarak evine Anlattı olanları biricik eşine Hatice ana dinledi Ve teselli oldu can güneşine ![]() ![]() ![]() Belli oldu artık Uzandı efendimize manevi Mübarek bir el Müjdeledi bunu Varaka bin Nevfel ![]() ![]() ![]() Dedi ki Ya Muhammed Sana gelen Bil ki Musaya gelen Namus- Ekber ![]() ![]() ![]() ![]() Ah keşke genç olsaydım Zor günlerinde Ben de yanında bulunsaydım ![]() ![]() ![]() Varaka alimdi Ne varsa anlattı,döktü Eğildi ve Resulü Alnından öptü ![]() ![]() ![]() İşte o gün bugündür Aydınlattı alemi Hiradan doğan güneş ![]() ![]() Ve hala aydınlatıyor Ve aydınlatacak Mahşere dek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KARAELMASIN FARKLI SESİ ZONGULDAKLI ŞAİR KENAN TUNÇ 21 ![]() ![]() 15:00 |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|