Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
konuşmalarımızla, yediklerimizle, şeytan

Şeytan Ya Konuşmalarımızla Ya Da Yediklerimizle Ka

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şeytan Ya Konuşmalarımızla Ya Da Yediklerimizle Ka

Şeytan Ya Konuşmalarımızla ya da Yediklerimizle Kalbimizi Ele Geçirir

Cenâb-ı Peygamber, hadis-i şerifte buyuruyor ki- bu çok enteresan bir hadis-i şeriftir-: “Şeytan ağzınızdan kalbinize bir hortum indirir” Ağızdan kalbe indirilen hortum iki yolla olur: Ya konuşmalarla şeytan kalbi ele geçirir ya da yeyip içtiğimiz şeylerle Ağızdan bu yollarla girip çıkar
Hadis-i şerifin devamında: “Bir hortum uzatır, kalbinize bakar Kalbinizde anahtar deliği kadar bir boşluk bulursa oraya girer, yerleşir Ve zaman içinde bütün kalbinizi istila eder O boşluğu bulamazsa size yanaşamaz Oraya giremez Oruçla ve zikirle bu yolları daraltın ki kalbinize nüfûz etmesin

Yani, kalpte zikrullah, tefekkür, muhabbetullah, marifet, Allah korkusu olmazsa Değil anahtar deliği kadar, böyle bir kalbin tamamı bomboştur Bunlar yoksa hortum indirmesine de gerek yok, baktığında bu boşluğu görür ve kalbi tamamen istila eder Kalbi istila edince, nasıl ki bir virüs, bir mikrop kanı ele geçirdiğinde, dışardan ne kadar ilaç alsan, kan versen onları yer, Lösemi hastalığında olduğu gibi Alyuvarlar akyuvarlar mücadelesinde biri birilerini yiyor, ne kadar müdahale etsen de başarılı olamıyorsun Bir sefer ele geçirmişler Sen dışardan kan takviye ediyorsun, onlar o kanı da bitiriyorlar, bunun gibi

İblis ve avanesi kalbe yerleştiğinde, kalbi cennet bahçesi olmaktan, Hakk'ın evi olmaktan, vahdet köşesi olmaktan çıkarıyorlar Kalp, dünya çarşısı oluyor, şehvet merkezi oluyor, gaflet alanı oluyor Dolayısıyla da insan dışardan gelen güzelliklerden etkilenemiyor Bir muhabbet meclisine girse vesvese yapmaya başlıyor Birisi güzel konuşsa: “Acaba bunun menfaati ne? buna ne veriyorlar? ne kadar alıyor? nereden geçiniyor bu?” diye düşünüyor Adam sohbet ediyor, o bunları düşünüyor, bunlarla meşgul oluyor Misal, yanında biri cezbelense, hemen: “Vay riyakâr, münafık, sen kim cezbe kim, kaç paralık adamsın, ben senin cemaziyel evvelini biliyorum” diye içinden ona itiraz etmeye başlıyor

Bu düşünceleri olmasa, belki o meclisten, o insanlardan, ona da bir şey bulaşacak ama virüslü ya, yiyor bitiriyor, hiç bir şey alamıyor Bu itirazlar büyüye büyüye, kıdem ala ala, dün sana itirazken bugün Hakk'a itiraz etmeye başlıyor Aklınca Allah'ın işlerine karışmaya kalkıyor Şöyle olsaydı, böyle olsaydı gibi değerlendirmelere kalkıyor Derken gün geliyor ki kendisi daha iyi biliyor gibi, Hakk'ın emrini yapmıyor, kendi değerlendirmelerini yerine getiriyor Kendi anlayışına uyuyor “Bunun böyle olması daha isabetli olur Hak da bunu böyle sever, böyle ister, bu böyle daha uygundur” diyor Yani Hak adına konuşmaya başlıyor Böyle devam ederken ondan sonra ne kitap tanıyor ne ölçü tanıyor, ne nizam, intizam biliyor Kafasına göre takılıyor

HÂCE-İ HÂCEGÂN

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com