Zeytinyağli Karnabahar

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağli Karnabahar



ZEYTİNYAĞLI KARNABAHAR

Malzemeler:
- 1 adet orta boy karnabahar,

- 2 adet havuç,

- 2 adet soğan,

- 6 diş sarımsak,

- ½ limon suyu,

- 2 yemek kaşığı pirinç,

- ½ demet dereotu,

- 1 yemek kaşığı tuzot,

- 1 çay bardağı zeytinyağ




Yapılışı:
Havuçları kazıyıp yuvarlak dilimler kesin Soğanı piyazlık doğrayın Zeytinyağının yarısını tencereye alıp kızdırın Havuç, soğan ve sarımsakları kavurun Karnabaharları çiçek çiçek ayırıp tencereye yerleştirin Üzerine pirinç ve tuzotu serpin 1 çay bardağı kaynar su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin Kalan zeytinyağını çiğ olarak üzerine gezdirin Limon suyunu ekleyin Üzerine kıyılmış dereotu serpin Soğuyunca servis yapın

Afiyet olsun

______________________________ ___


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.