Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hacivat, hikayelerikaragöz, ile, karagöz, konuşmalarıkaragöz, resim

Karagöz Ve Hacivat Hikayeleri-Karagöz &Amp; Hacivat Konuşmaları-Karagöz İle Hacivat Resim

Eski 07-30-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Karagöz Ve Hacivat Hikayeleri-Karagöz &Amp; Hacivat Konuşmaları-Karagöz İle Hacivat Resim

Karagöz İle Hacivat Konuşmaları Karagöz İle Hacivat Resimleri Karagöz İle Hacivat Resim Karagöz Hacıvat diyalogları

Karagöz: “ Sence nasıl bir iş tutayım Hacivat Ama tutacağım iş de az emek harcayıp çok para kazanayım

Hacivat: “ Öyle iş olmaz Karagözüm Ne demek az emek çok yemek Az emek az yemek

Hacivat: “ Bu kadar yeter mi Karagözüm? İstersen nohuttan, musakkadan, makarnadan ve cacıktan da alsan

Karagöz: “ Onları sen ye Hacıcavcav Benim istediklerimden ikişer porsiyon olsaydı, o yemeklerden birazı sabaha kalsaydı, ne güzel olurdu

Karagöz: “ Ahh Ah Keşke kayığı iyi bağlasaydık ve altınlar kaybolmasaydı Altınları bozdurur bozdurur harcar, yer içerdik Keyifli bir hayat sürerdik

Yazan: Serdar Yıldırım

sunum ALMİRA

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-30-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

KARAGÖZ İLE HACİVAT: HACİVAT’IN ATI

Karagöz: “ Evet Hacivat, bir şey istemiştim Duyduğuma göre, Küheylan’ı satın almışsın Onu bana satar mısın? “

Hacivat: ” Neden olmasın Karagöz’üm İyi bir fiyat verirsen satarım De bakalım, ne veriyorsun? “
Karagöz: “ Hı?

Hacivat: “ Yani kaç para verirsin? Küheylan’ı kaça alırsın? “
Karagöz: “ On altın veririm Sattın mı? “

Hacivat: “ Dur bakalım, Karagöz’üm Hemen sattın mı olur mu? Bir pazarlık yapalım, değil mi? “

Karagöz: “ Nazarlık taktırırım, Küheylan’a Anlaştık o zaman

Hacivat: “ Yapma Karagöz’üm Alışverişi oldubittiye getirme On altına Küheylan mı satılırmış? Çık biraz, çık çık

Hacivat’ın ne dediğini tam olarak anlayamayan Karagöz evin merdivenlerini çıkmaya başlar Sonunda, burnu kapıya dayanır
Hacivat: “ Çık Karagöz’üm, çık çık

Karagöz: “ Kapıya kadar çıktım Daha fazla çıkamıyorum

Hacivat: “ Ben sana merdivenleri çık demedim Fiyatta çık, yani on altın dedin ya onu arttır, yirmi de, otuz de
Karagöz: “ Yirmi, otuz
Hacivat: “ Çık, çık
Karagöz: “ Elli, altmış

Hacivat’ın çok para istemesine kızan Karagöz bağırır: “ Çık çıkı, çık çık Sanki zil takıp oynuyorsun Bre Hacivat, sen ne istiyorsun bu ata, onu söyle bakalım

Hacivat: “ Bak Karagöz’üm, ben atı yüz altına aldım Üstüne kar da koyYüzü geç, yüzü geç

Karagöz: “ Yüzgeç balıklarda olur, alık

Hacivat: “ Hemen sinirlenme Karagöz’üm Şunun şurasında ne güzel pazarlık yapıyoruz Bak Karagöz’üm, Küheylan’ı sana veririm ama yüz yirmi altınını alırım Bir kuruş aşağı olmaz
Hacivat’ın konuşmasına içerleyen ve Küheylan’ı alamadığına üzülen Karagöz, Hacivat’a küser Bir hafta ne Hacivat’ın evinin önünden geçer, ne de onunla konuşur Daha sonra iki eski dost tekrar barışırlar

Yazan: Serdar Yıldırım

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-30-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Karagöz Ile Hacivat komik yazısı

hacivaz: ooo selam karagöz
karagöz: selam hacivaz
hacivaz: hadi gel gidelim
karagöz: nereye yaw
karagöz: kimin ziyarete
hacivaz: ebemin ziyaret
hacivaz: ziyarete
karagöz: hadi gidelim

hacivaz: ya anlamadınmı
karagöz: anladım
hacivaz: ne anladın
karagöz: ebene gitcez
hacivaz: bensenle dalga geçiyom
karagöz: ne dalgası
hacivaz: bidiğin dalga tövbe tövbe
karagöz: tövbe nedemek?
hacivaz: günahlarımız siliniyor
karagöz: kim siliyor söyle onun kıçından vururum
hacivaz: ebem silyor
karagöz: eben nerde

hacivaz: burnunun diminde duruyor
karagöz: benim burnumun diminde ne işi var
hacivaz: burnunun dimide oturuyor
karagöz: neden burnumun dibinde oturuyor
hacivaz: çamaşır yıkıyor
karagöz: benim çamaşırlarımıda yıkasın
hacivaz: benim sinirimi bozma

karagöz: sinirin buzulmazbozulursa ben düzeltirim
hacivaz: şimdi senin burnunu kırıcam sonra nasıl düzelceni karagöz: götter hani
hacivaz: sokat atcam şimdi
karagöz: nasıl atılıyor
hacivaz: al sana sokat

karagöz: ak hacivaz napsın sen niye sokat attın be
hacivaz: sinirimi bozdun
karagöz: siniri düzeltiriz ya
karagöz: sokat atmana gerek yok beb kaçtım ak anam canım acıdı

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-30-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

karagöz ve hacivat oyunları - karagöz ve hacivat - karagöz ile hacivat

KARAGÖZ VE HACİVAT KONUŞMALARI

HACİVAT -Hoş geldin sevgili Karagöz'üm!

KARAGÖZ - Hoş bulduk kel kafalı kara üzüm!

HACİVAT - Nereden gelip, nereye gidiyorsun bakalım?

KARAGÖZ - Bir yere gittiğim yok da, oğlumla kaç saattir okuma-yazma çalıştık Biraz gezeyim dedim

HACİVAT - Tabii iyi yaptın efendim, kafan balon olmuştur

KARAGÖZ -Hay hay, kafam balon oldu da uçmasın diye boynuma yapıştırdım

HACİVAT - Hemen yanlış anlama, yani uzun zaman ders çalışmaktan kafan şişmiştir

KARAGÖZ - Kafam pişti de soğutmaya çıktım

HACİVAT - Allah iyiliğini versin! Neyse, çalışmalar iyi gidiyor mu?

KARAGÖZ - Hem de nasıl iyi gidiyor bilemezsin Hacı Cavcav! Sen söyle de müdür benim ilkokul diplomamı hazırlasın

HACİVAT -
Efendim sen hele hepsini iyi öğren de diploma işi kolay

KARAGÖZ - Şey, okuma yazma öğrenirsem diploma başka başka ne işime yarayacak?

HACİVAT - Bak, meselâ artık mühüre lüzum kalmayacak

KARAGÖZ - Yerine kimse bakmayacak mı?

HACİVAT -Kimin yerine Karagöz'üm?

KARAGÖZ -"Artık müdüre lüzum kalmayacak" dedin ya!

HACİVAT - Efendim müdür değil mühür! Hani imza yerine bastığın damga yok mu?

KARAGÖZ - Öyle söylesene köftehor!

HACİVAT - Pekâlâ mektup yazmasını biliyor musun?

KARAGÖZ - Biliyorum Hacı Cavcav, çok kolay!

HACİVAT - Aferin, demek bilgini o kadar ilerlettin? O halde söyle bakalım, mektup nasıl yazılır?

KARAGÖZ -Oğlum "Hazır Mektuplar" diye bir kitap getirmiş Onun içinden seçip seçip yazılır

HACİVAT - Allah iyiliğini versin" desene oğlun da senin kafada yetişiyor Hiç kitaptan kopya edilerek mektup yazılır mı?

KARAGÖZ - Niye yazılmasın? Bir yere yazdım, oldu

HACİVAT - Pekâlâ cevap geldi mi?

KARAGÖZ - Cevap gelmedi, mektubun kendisi geri geldi

HACİVAT - Neyse O zaman seninle biraz mektup üzerine konuşalım Örnek ister misin?

KARAGÖZ - Parasız olursa isterim Hacı Cavcav! Pişirip akşama yeriz

HACİVAT - Yine ne anladın, mektup pişirilip yenir mi?

KARAGÖZ - Köftehor, "Ördek ister misin?" dedin ya!

HACİVAT - Aklın yine başka yerlere gitti Sen şimdi beni iyi dinle! Bir defa tarihsiz mektup olmaz
KARAGÖZ - Anladım, talihsiz mektup olmaz

HACİVAT - Talih değil, tarih! Yani mektup kâğıdının üst-sağ köşesine o günün tarihi yazılır

KARAGÖZ - Hay hay, yazılır!

HACİVAT - Mektubu kime göndereceksin Karagöz'üm?

KARAGÖZ - Yabancıya gitmesin, kendime gönderirim Hem de çabuk gelir

HACİVAT - Saçmalama, insan kendine mektup göndermez Diyelim ki babana yazacaksın!

KARAGÖZ - Pataklarım ha! Babam mezarda, postacı mektubu ona nasıl verecek?

HACİVAT -Allah Allah Pekâlâ, mektubu bana yazıyorsun nasıl başlarsan?

KARAGÖZ - "Keçi suratlı Hacı Cavcav, çabuk yanıma gel, canım seni pataklamak istiyor!" diye yazarım

HACİVAT - Efendim olur mu? "Çok sevgili arkadaşım, Hacivat Çelebi Beyefendi" diye yazılır

KARAGÖZ - Ben sana öyle yazamam, çok istiyorsan otur kendin yaz!

HACİVAT - Pekâlâ, bana yazma! Oğluna yazıyorsun "Çok sevgili oğlum!" diye başlarsın

KARAGÖZ - Gerisini biliyorum Mektup bitince zarfa koyar, üstüne de adres yazarım

HACİVAT -Aferin Karagöz'üm, sonra?

KARAGÖZ - Sonra da oğluma telefon edip, mektubu okurum

HACİVAT - Yine sinirlerim oynamaya başladı

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-30-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

Hacivat’ın son zamanlarda işleri iyi gider Çok para kazanır Bu birikimi değerlendirmek için, bir yarış atı satın alır Girdiği her yarışı kazanan meşhur bir at: Küheylan Olayı duyan Karagöz, Hacivat’ın evine gidip kapıyı çalar Hacivat pencereye çıkar ve sorar: “ Buyur Karagöz’üm, bir şey mi istemiştin?

Karagöz: “ Evet Hacivat, bir şey istemiştim Duyduğuma göre, Küheylan’ı satın almışsın Onu bana satar mısın? “
Hacivat:v ” Neden olmasın Karagöz’üm İyi bir fiyat verirsen satarım De bakalım, ne veriyorsun? “
Karagöz: “ Hı?
Hacivat: “ Yani kaç para verirsin? Küheylan’ı kaça alırsın? “

Karagöz: “ On altın veririm Sattın mı? “
Hacivat: “ Dur bakalım, Karagöz’üm Hemen sattın mı olur mu? Bir pazarlık yapalım, değil mi? “
Karagöz: “ Nazarlık taktırırım, Küheylan’a Anlaştık o zaman

Hacivat: “ Yapma Karagöz’üm Alışverişi oldubittiye getirme On altına Küheylan mı satılırmış? Çık biraz, çık çık

Hacivat’ın ne dediğini tam olarak anlayamayan Karagöz evin merdivenlerini çıkmaya başlar Sonunda, burnu kapıya dayanır

Hacivat: “ Çık Karagöz’üm, çık çık
Karagöz: “ Kapıya kadar çıktım Daha fazla çıkamıyorum

Hacivat: “ Ben sana merdivenleri çık demedim Fiyatta çık, yani on altın dedin ya onu arttır, yirmi de, otuz de
Karagöz: “ Yirmi, otuz
Karagöz:“ Elli, altmış

Hacivat’ın çok para istemesine kızan Karagöz bağırır: “ Çık çıkı, çık çık Sanki zil takıp oynuyorsun Bre Hacivat, sen ne istiyorsun bu ata, onu söyle bakalım

Hacivat: “ Bak Karagöz’üm, ben atı yüz altına aldım Üstüne kar da koyYüzü geç, yüzü geç
Karagöz: “ Yüzgeç balıklarda olur, alık
Hacivat: “ Hemen sinirlenme Karagöz’üm Şunun şurasında ne güzel pazarlık yapıyoruz Bak Karagöz’üm, Küheylan’ı sana veririm ama yüz yirmi altınını alırım Bir kuruş aşağı olmaz

Hacivat’ın konuşmasına içerleyen ve Küheylan’ı alamadığına üzülen Karagöz, Hacivat’a küser Bir hafta ne Hacivat’ın evinin önünden geçer, ne de onunla konuşur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com