|
|
Konu Araçları |
hacivat, hikayelerikaragöz, ile, karagöz, konuşmalarıkaragöz, resim |
Karagöz Ve Hacivat Hikayeleri-Karagöz &Amp; Hacivat Konuşmaları-Karagöz İle Hacivat Resim |
07-30-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karagöz Ve Hacivat Hikayeleri-Karagöz &Amp; Hacivat Konuşmaları-Karagöz İle Hacivat ResimKaragöz İle Hacivat Konuşmaları Karagöz İle Hacivat Resimleri Karagöz İle Hacivat Resim Karagöz Hacıvat diyalogları Karagöz: “ Sence nasıl bir iş tutayım Hacivat Ama tutacağım iş de az emek harcayıp çok para kazanayım “ Hacivat: “ Öyle iş olmaz Karagözüm Ne demek az emek çok yemek Az emek az yemek “ Hacivat: “ Bu kadar yeter mi Karagözüm? İstersen nohuttan, musakkadan, makarnadan ve cacıktan da alsan” Karagöz: “ Onları sen ye Hacıcavcav Benim istediklerimden ikişer porsiyon olsaydı, o yemeklerden birazı sabaha kalsaydı, ne güzel olurdu “ Karagöz: “ Ahh Ah Keşke kayığı iyi bağlasaydık ve altınlar kaybolmasaydı Altınları bozdurur bozdurur harcar, yer içerdik Keyifli bir hayat sürerdik “ Yazan: Serdar Yıldırım sunum ALMİRA |
Karagöz Ve Hacivat Hikayeleri-Karagöz &Amp; Hacivat Konuşmaları-Karagöz İle Hacivat Resim |
07-30-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karagöz Ve Hacivat Hikayeleri-Karagöz &Amp; Hacivat Konuşmaları-Karagöz İle Hacivat ResimKARAGÖZ İLE HACİVAT: HACİVAT’IN ATI Karagöz: “ Evet Hacivat, bir şey istemiştim Duyduğuma göre, Küheylan’ı satın almışsın Onu bana satar mısın? “ Hacivat: ” Neden olmasın Karagöz’üm İyi bir fiyat verirsen satarım De bakalım, ne veriyorsun? “ Karagöz: “ Hı?” Hacivat: “ Yani kaç para verirsin? Küheylan’ı kaça alırsın? “ Karagöz: “ On altın veririm Sattın mı? “ Hacivat: “ Dur bakalım, Karagöz’üm Hemen sattın mı olur mu? Bir pazarlık yapalım, değil mi? “ Karagöz: “ Nazarlık taktırırım, Küheylan’a Anlaştık o zaman “ Hacivat: “ Yapma Karagöz’üm Alışverişi oldubittiye getirme On altına Küheylan mı satılırmış? Çık biraz, çık çık “ Hacivat’ın ne dediğini tam olarak anlayamayan Karagöz evin merdivenlerini çıkmaya başlar Sonunda, burnu kapıya dayanır Hacivat: “ Çık Karagöz’üm, çık çık “ Karagöz: “ Kapıya kadar çıktım Daha fazla çıkamıyorum “ Hacivat: “ Ben sana merdivenleri çık demedim Fiyatta çık, yani on altın dedin ya onu arttır, yirmi de, otuz de “ Karagöz: “ Yirmi, otuz “ Hacivat: “ Çık, çık “ Karagöz: “ Elli, altmış “ Hacivat: “ Çık, çık “ Hacivat’ın çok para istemesine kızan Karagöz bağırır: “ Çık çıkı, çık çık Sanki zil takıp oynuyorsun Bre Hacivat, sen ne istiyorsun bu ata, onu söyle bakalım “ Hacivat: “ Bak Karagöz’üm, ben atı yüz altına aldım Üstüne kar da koyYüzü geç, yüzü geç” Karagöz: “ Yüzgeç balıklarda olur, alık “ Hacivat: “ Hemen sinirlenme Karagöz’üm Şunun şurasında ne güzel pazarlık yapıyoruz Bak Karagöz’üm, Küheylan’ı sana veririm ama yüz yirmi altınını alırım Bir kuruş aşağı olmaz “ Hacivat’ın konuşmasına içerleyen ve Küheylan’ı alamadığına üzülen Karagöz, Hacivat’a küser Bir hafta ne Hacivat’ın evinin önünden geçer, ne de onunla konuşur Daha sonra iki eski dost tekrar barışırlar Yazan: Serdar Yıldırım |
07-30-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karagöz Ve Hacivat Hikayeleri-Karagöz &Amp; Hacivat Konuşmaları-Karagöz İle Hacivat ResimKaragöz Ile Hacivat komik yazısı hacivaz: ooo selam karagöz karagöz: selam hacivaz hacivaz: hadi gel gidelim karagöz: nereye yaw karagöz: kimin ziyarete hacivaz: ebemin ziyaret hacivaz: ziyarete karagöz: hadi gidelim hacivaz: ya anlamadınmı karagöz: anladım hacivaz: ne anladın karagöz: ebene gitcez hacivaz: bensenle dalga geçiyom karagöz: ne dalgası hacivaz: bidiğin dalga tövbe tövbe karagöz: tövbe nedemek? hacivaz: günahlarımız siliniyor karagöz: kim siliyor söyle onun kıçından vururum hacivaz: ebem silyor karagöz: eben nerde hacivaz: burnunun diminde duruyor karagöz: benim burnumun diminde ne işi var hacivaz: burnunun dimide oturuyor karagöz: neden burnumun dibinde oturuyor hacivaz: çamaşır yıkıyor karagöz: benim çamaşırlarımıda yıkasın hacivaz: benim sinirimi bozma karagöz: sinirin buzulmazbozulursa ben düzeltirim hacivaz: şimdi senin burnunu kırıcam sonra nasıl düzelceni karagöz: götter hani hacivaz: sokat atcam şimdi karagöz: nasıl atılıyor hacivaz: al sana sokat karagöz: ak hacivaz napsın sen niye sokat attın be hacivaz: sinirimi bozdun karagöz: siniri düzeltiriz ya karagöz: sokat atmana gerek yok beb kaçtım ak anam canım acıdı |
07-30-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karagöz Ve Hacivat Hikayeleri-Karagöz &Amp; Hacivat Konuşmaları-Karagöz İle Hacivat Resimkaragöz ve hacivat oyunları - karagöz ve hacivat - karagöz ile hacivat KARAGÖZ VE HACİVAT KONUŞMALARI HACİVAT -Hoş geldin sevgili Karagöz'üm! KARAGÖZ - Hoş bulduk kel kafalı kara üzüm! HACİVAT - Nereden gelip, nereye gidiyorsun bakalım? KARAGÖZ - Bir yere gittiğim yok da, oğlumla kaç saattir okuma-yazma çalıştık Biraz gezeyim dedim HACİVAT - Tabii iyi yaptın efendim, kafan balon olmuştur KARAGÖZ -Hay hay, kafam balon oldu da uçmasın diye boynuma yapıştırdım HACİVAT - Hemen yanlış anlama, yani uzun zaman ders çalışmaktan kafan şişmiştir KARAGÖZ - Kafam pişti de soğutmaya çıktım HACİVAT - Allah iyiliğini versin! Neyse, çalışmalar iyi gidiyor mu? KARAGÖZ - Hem de nasıl iyi gidiyor bilemezsin Hacı Cavcav! Sen söyle de müdür benim ilkokul diplomamı hazırlasın HACİVAT - Efendim sen hele hepsini iyi öğren de diploma işi kolay KARAGÖZ - Şey, okuma yazma öğrenirsem diploma başka başka ne işime yarayacak? HACİVAT - Bak, meselâ artık mühüre lüzum kalmayacak KARAGÖZ - Yerine kimse bakmayacak mı? HACİVAT -Kimin yerine Karagöz'üm? KARAGÖZ -"Artık müdüre lüzum kalmayacak" dedin ya! HACİVAT - Efendim müdür değil mühür! Hani imza yerine bastığın damga yok mu? KARAGÖZ - Öyle söylesene köftehor! HACİVAT - Pekâlâ mektup yazmasını biliyor musun? KARAGÖZ - Biliyorum Hacı Cavcav, çok kolay! HACİVAT - Aferin, demek bilgini o kadar ilerlettin? O halde söyle bakalım, mektup nasıl yazılır? KARAGÖZ -Oğlum "Hazır Mektuplar" diye bir kitap getirmiş Onun içinden seçip seçip yazılır HACİVAT - Allah iyiliğini versin" desene oğlun da senin kafada yetişiyor Hiç kitaptan kopya edilerek mektup yazılır mı? KARAGÖZ - Niye yazılmasın? Bir yere yazdım, oldu HACİVAT - Pekâlâ cevap geldi mi? KARAGÖZ - Cevap gelmedi, mektubun kendisi geri geldi HACİVAT - Neyse O zaman seninle biraz mektup üzerine konuşalım Örnek ister misin? KARAGÖZ - Parasız olursa isterim Hacı Cavcav! Pişirip akşama yeriz HACİVAT - Yine ne anladın, mektup pişirilip yenir mi? KARAGÖZ - Köftehor, "Ördek ister misin?" dedin ya! HACİVAT - Aklın yine başka yerlere gitti Sen şimdi beni iyi dinle! Bir defa tarihsiz mektup olmaz KARAGÖZ - Anladım, talihsiz mektup olmaz HACİVAT - Talih değil, tarih! Yani mektup kâğıdının üst-sağ köşesine o günün tarihi yazılır KARAGÖZ - Hay hay, yazılır! HACİVAT - Mektubu kime göndereceksin Karagöz'üm? KARAGÖZ - Yabancıya gitmesin, kendime gönderirim Hem de çabuk gelir HACİVAT - Saçmalama, insan kendine mektup göndermez Diyelim ki babana yazacaksın! KARAGÖZ - Pataklarım ha! Babam mezarda, postacı mektubu ona nasıl verecek? HACİVAT -Allah Allah Pekâlâ, mektubu bana yazıyorsun nasıl başlarsan? KARAGÖZ - "Keçi suratlı Hacı Cavcav, çabuk yanıma gel, canım seni pataklamak istiyor!" diye yazarım HACİVAT - Efendim olur mu? "Çok sevgili arkadaşım, Hacivat Çelebi Beyefendi" diye yazılır KARAGÖZ - Ben sana öyle yazamam, çok istiyorsan otur kendin yaz! HACİVAT - Pekâlâ, bana yazma! Oğluna yazıyorsun "Çok sevgili oğlum!" diye başlarsın KARAGÖZ - Gerisini biliyorum Mektup bitince zarfa koyar, üstüne de adres yazarım HACİVAT -Aferin Karagöz'üm, sonra? KARAGÖZ - Sonra da oğluma telefon edip, mektubu okurum HACİVAT - Yine sinirlerim oynamaya başladı |
07-30-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karagöz Ve Hacivat Hikayeleri-Karagöz &Amp; Hacivat Konuşmaları-Karagöz İle Hacivat ResimHacivat’ın son zamanlarda işleri iyi gider Çok para kazanır Bu birikimi değerlendirmek için, bir yarış atı satın alır Girdiği her yarışı kazanan meşhur bir at: Küheylan Olayı duyan Karagöz, Hacivat’ın evine gidip kapıyı çalar Hacivat pencereye çıkar ve sorar: “ Buyur Karagöz’üm, bir şey mi istemiştin? “ Karagöz: “ Evet Hacivat, bir şey istemiştim Duyduğuma göre, Küheylan’ı satın almışsın Onu bana satar mısın? “ Hacivat:v ” Neden olmasın Karagöz’üm İyi bir fiyat verirsen satarım De bakalım, ne veriyorsun? “ Karagöz: “ Hı?” Hacivat: “ Yani kaç para verirsin? Küheylan’ı kaça alırsın? “ Karagöz: “ On altın veririm Sattın mı? “ Hacivat: “ Dur bakalım, Karagöz’üm Hemen sattın mı olur mu? Bir pazarlık yapalım, değil mi? “ Karagöz: “ Nazarlık taktırırım, Küheylan’a Anlaştık o zaman “ Hacivat: “ Yapma Karagöz’üm Alışverişi oldubittiye getirme On altına Küheylan mı satılırmış? Çık biraz, çık çık “ Hacivat’ın ne dediğini tam olarak anlayamayan Karagöz evin merdivenlerini çıkmaya başlar Sonunda, burnu kapıya dayanır Hacivat: “ Çık Karagöz’üm, çık çık “ Karagöz: “ Kapıya kadar çıktım Daha fazla çıkamıyorum “ Hacivat: “ Ben sana merdivenleri çık demedim Fiyatta çık, yani on altın dedin ya onu arttır, yirmi de, otuz de “ Karagöz: “ Yirmi, otuz “ Hacivat: “ Çık, çık “ Karagöz:“ Elli, altmış “ Hacivat: “ Çık, çık “ Hacivat’ın çok para istemesine kızan Karagöz bağırır: “ Çık çıkı, çık çık Sanki zil takıp oynuyorsun Bre Hacivat, sen ne istiyorsun bu ata, onu söyle bakalım “ Hacivat: “ Bak Karagöz’üm, ben atı yüz altına aldım Üstüne kar da koyYüzü geç, yüzü geç” Karagöz: “ Yüzgeç balıklarda olur, alık “ Hacivat: “ Hemen sinirlenme Karagöz’üm Şunun şurasında ne güzel pazarlık yapıyoruz Bak Karagöz’üm, Küheylan’ı sana veririm ama yüz yirmi altınını alırım Bir kuruş aşağı olmaz “ Hacivat’ın konuşmasına içerleyen ve Küheylan’ı alamadığına üzülen Karagöz, Hacivat’a küser Bir hafta ne Hacivat’ın evinin önünden geçer, ne de onunla konuşur |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|