![]() |
Karagöz Ve Hacivat Hikayeleri-Karagöz &Amp; Hacivat Konuşmaları-Karagöz İle Hacivat Resim
Karagöz İle Hacivat Konuşmaları Karagöz İle Hacivat Resimleri Karagöz İle Hacivat Resim Karagöz Hacıvat diyalogları
. Karagöz: “ Sence nasıl bir iş tutayım Hacivat. Ama tutacağım iş de az emek harcayıp çok para kazanayım. “ Hacivat: “ Öyle iş olmaz Karagözüm. Ne demek az emek çok yemek. Az emek az yemek. “ . Hacivat: “ Bu kadar yeter mi Karagözüm? İstersen nohuttan, musakkadan, makarnadan ve cacıktan da alsan.” . Karagöz: “ Onları sen ye Hacıcavcav. Benim istediklerimden ikişer porsiyon olsaydı, o yemeklerden birazı sabaha kalsaydı, ne güzel olurdu. “ . Karagöz: “ Ahh. Ah. Keşke kayığı iyi bağlasaydık ve altınlar kaybolmasaydı. Altınları bozdurur bozdurur harcar, yer içerdik. Keyifli bir hayat sürerdik. “ Yazan: Serdar Yıldırım sunum ALMİRA |
Karagöz Ve Hacivat Hikayeleri-Karagöz &Amp; Hacivat Konuşmaları-Karagöz İle Hacivat Resim
KARAGÖZ İLE HACİVAT: HACİVAT’IN ATI
. Karagöz: “ Evet Hacivat, bir şey istemiştim. Duyduğuma göre, Küheylan’ı satın almışsın. Onu bana satar mısın? “ . Hacivat: ” Neden olmasın Karagöz’üm. İyi bir fiyat verirsen satarım. De bakalım, ne veriyorsun? “ Karagöz: “ Hı?..” . Hacivat: “ Yani kaç para verirsin? Küheylan’ı kaça alırsın? “ Karagöz: “ On altın veririm. Sattın mı? “ . Hacivat: “ Dur bakalım, Karagöz’üm. Hemen sattın mı olur mu? Bir pazarlık yapalım, değil mi? “ . Karagöz: “ Nazarlık taktırırım, Küheylan’a. Anlaştık o zaman. “ . Hacivat: “ Yapma Karagöz’üm. Alışverişi oldubittiye getirme. On altına Küheylan mı satılırmış? Çık biraz, çık çık. “ Hacivat’ın ne dediğini tam olarak anlayamayan Karagöz evin merdivenlerini çıkmaya başlar. Sonunda, burnu kapıya dayanır. Hacivat: “ Çık Karagöz’üm, çık çık. “ . Karagöz: “ Kapıya kadar çıktım. Daha fazla çıkamıyorum. “ . Hacivat: “ Ben sana merdivenleri çık demedim. Fiyatta çık, yani on altın dedin ya onu arttır, yirmi de, otuz de. “ Karagöz: “ Yirmi, otuz. “ Hacivat: “ Çık, çık. “ Karagöz: “ Elli, altmış. “ Hacivat: “ Çık, çık. “ . Hacivat’ın çok para istemesine kızan Karagöz bağırır: “ Çık çıkı, çık çık. Sanki zil takıp oynuyorsun. Bre Hacivat, sen ne istiyorsun bu ata, onu söyle bakalım. “ . Hacivat: “ Bak Karagöz’üm, ben atı yüz altına aldım. Üstüne kar da koy.Yüzü geç, yüzü geç.” . Karagöz: “ Yüzgeç balıklarda olur, alık. “ Hacivat: “ Hemen sinirlenme Karagöz’üm. Şunun şurasında ne güzel pazarlık yapıyoruz. Bak Karagöz’üm, Küheylan’ı sana veririm ama yüz yirmi altınını alırım. Bir kuruş aşağı olmaz. “ Hacivat’ın konuşmasına içerleyen ve Küheylan’ı alamadığına üzülen Karagöz, Hacivat’a küser. Bir hafta ne Hacivat’ın evinin önünden geçer, ne de onunla konuşur. Daha sonra iki eski dost tekrar barışırlar. Yazan: Serdar Yıldırım |
Karagöz Ile Hacivat komik yazısı
. hacivaz: ooo selam karagöz karagöz: selam hacivaz hacivaz: hadi gel gidelim karagöz: nereye yaw karagöz: kimin ziyarete hacivaz: ebemin ziyaret hacivaz: ziyarete karagöz: hadi gidelim . hacivaz: ya anlamadınmı karagöz: anladım hacivaz: ne anladın karagöz: ebene gitcez hacivaz: bensenle dalga geçiyom karagöz: ne dalgası hacivaz: bidiğin dalga tövbe tövbe karagöz: tövbe nedemek? hacivaz: günahlarımız siliniyor karagöz: kim siliyor söyle onun kıçından vururum hacivaz: ebem silyor karagöz: eben nerde . hacivaz: burnunun diminde duruyor karagöz: benim burnumun diminde ne işi var hacivaz: burnunun dimide oturuyor karagöz: neden burnumun dibinde oturuyor hacivaz: çamaşır yıkıyor karagöz: benim çamaşırlarımıda yıkasın hacivaz: benim sinirimi bozma . karagöz: sinirin buzulmazbozulursa ben düzeltirim hacivaz: şimdi senin burnunu kırıcam sonra nasıl düzelceni karagöz: götter hani hacivaz: sokat atcam şimdi karagöz: nasıl atılıyor hacivaz: al sana sokat . karagöz: ak hacivaz napsın sen niye sokat attın be hacivaz: sinirimi bozdun karagöz: siniri düzeltiriz ya karagöz: sokat atmana gerek yok beb kaçtım ak anam canım acıdı . |
karagöz ve hacivat oyunları - karagöz ve hacivat - karagöz ile hacivat
KARAGÖZ VE HACİVAT KONUŞMALARI . HACİVAT -Hoş geldin sevgili Karagöz'üm! KARAGÖZ - Hoş bulduk kel kafalı kara üzüm! HACİVAT - Nereden gelip, nereye gidiyorsun bakalım? KARAGÖZ - Bir yere gittiğim yok da, oğlumla kaç saattir okuma-yazma çalıştık... Biraz gezeyim dedim. HACİVAT - Tabii iyi yaptın efendim, kafan balon olmuştur. KARAGÖZ -Hay hay, kafam balon oldu da uçmasın diye boynuma yapıştırdım. . HACİVAT - Hemen yanlış anlama, yani uzun zaman ders çalışmaktan kafan şişmiştir. KARAGÖZ - Kafam pişti de soğutmaya çıktım. HACİVAT - Allah iyiliğini versin! Neyse, çalışmalar iyi gidiyor mu? KARAGÖZ - Hem de nasıl iyi gidiyor bilemezsin Hacı Cavcav! Sen söyle de müdür benim ilkokul diplomamı hazırlasın... . HACİVAT - Efendim sen hele hepsini iyi öğren de diploma işi kolay... KARAGÖZ - Şey, okuma yazma öğrenirsem diploma başka başka ne işime yarayacak? HACİVAT - Bak, meselâ artık mühüre lüzum kalmayacak... KARAGÖZ - Yerine kimse bakmayacak mı? HACİVAT -Kimin yerine Karagöz'üm?... KARAGÖZ -"Artık müdüre lüzum kalmayacak..." dedin ya! HACİVAT - Efendim müdür değil mühür! Hani imza yerine bastığın damga yok mu? KARAGÖZ - Öyle söylesene köftehor! . HACİVAT - Pekâlâ mektup yazmasını biliyor musun? KARAGÖZ - Biliyorum Hacı Cavcav, çok kolay!... HACİVAT - Aferin, demek bilgini o kadar ilerlettin? O halde söyle bakalım, mektup nasıl yazılır? KARAGÖZ -Oğlum "Hazır Mektuplar" diye bir kitap getirmiş... Onun içinden seçip seçip yazılır. HACİVAT - Allah iyiliğini versin" desene oğlun da senin kafada yetişiyor. Hiç kitaptan kopya edilerek mektup yazılır mı? . KARAGÖZ - Niye yazılmasın? Bir yere yazdım, oldu. HACİVAT - Pekâlâ cevap geldi mi? KARAGÖZ - Cevap gelmedi, mektubun kendisi geri geldi. HACİVAT - Neyse... O zaman seninle biraz mektup üzerine konuşalım. Örnek ister misin? KARAGÖZ - Parasız olursa isterim Hacı Cavcav! Pişirip akşama yeriz. HACİVAT - Yine ne anladın, mektup pişirilip yenir mi? KARAGÖZ - Köftehor, "Ördek ister misin?" dedin ya!... HACİVAT - Aklın yine başka yerlere gitti. Sen şimdi beni iyi dinle! Bir defa tarihsiz mektup olmaz. KARAGÖZ - Anladım, talihsiz mektup olmaz. . HACİVAT - Talih değil, tarih!... Yani mektup kâğıdının üst-sağ köşesine o günün tarihi yazılır. KARAGÖZ - Hay hay, yazılır! HACİVAT - Mektubu kime göndereceksin Karagöz'üm? KARAGÖZ - Yabancıya gitmesin, kendime gönderirim. Hem de çabuk gelir. HACİVAT - Saçmalama, insan kendine mektup göndermez. Diyelim ki babana yazacaksın! KARAGÖZ - Pataklarım ha! Babam mezarda, postacı mektubu ona nasıl verecek? HACİVAT -Allah Allah... Pekâlâ, mektubu bana yazıyorsun nasıl başlarsan? KARAGÖZ - "Keçi suratlı Hacı Cavcav, çabuk yanıma gel, canım seni pataklamak istiyor!" diye yazarım. . HACİVAT - Efendim olur mu? "Çok sevgili arkadaşım, Hacivat Çelebi Beyefendi" diye yazılır. KARAGÖZ - Ben sana öyle yazamam, çok istiyorsan otur kendin yaz! HACİVAT - Pekâlâ, bana yazma! Oğluna yazıyorsun "Çok sevgili oğlum!" diye başlarsın. KARAGÖZ - Gerisini biliyorum. Mektup bitince zarfa koyar, üstüne de adres yazarım. HACİVAT -Aferin Karagöz'üm, sonra?... . KARAGÖZ - Sonra da oğluma telefon edip, mektubu okurum. HACİVAT - Yine sinirlerim oynamaya başladı. |
Hacivat’ın son zamanlarda işleri iyi gider. Çok para kazanır. Bu birikimi değerlendirmek için, bir yarış atı satın alır. Girdiği her yarışı kazanan meşhur bir at: Küheylan. Olayı duyan Karagöz, Hacivat’ın evine gidip kapıyı çalar. Hacivat pencereye çıkar ve sorar: “ Buyur Karagöz’üm, bir şey mi istemiştin? “
. Karagöz: “ Evet Hacivat, bir şey istemiştim. Duyduğuma göre, Küheylan’ı satın almışsın. Onu bana satar mısın? “ Hacivat:v ” Neden olmasın Karagöz’üm. İyi bir fiyat verirsen satarım. De bakalım, ne veriyorsun? “ Karagöz: “ Hı?..” Hacivat: “ Yani kaç para verirsin? Küheylan’ı kaça alırsın? “ . Karagöz: “ On altın veririm. Sattın mı? “ Hacivat: “ Dur bakalım, Karagöz’üm. Hemen sattın mı olur mu? Bir pazarlık yapalım, değil mi? “ Karagöz: “ Nazarlık taktırırım, Küheylan’a. Anlaştık o zaman. “ . Hacivat: “ Yapma Karagöz’üm. Alışverişi oldubittiye getirme. On altına Küheylan mı satılırmış? Çık biraz, çık çık. “ . Hacivat’ın ne dediğini tam olarak anlayamayan Karagöz evin merdivenlerini çıkmaya başlar. Sonunda, burnu kapıya dayanır. Hacivat: “ Çık Karagöz’üm, çık çık. “ Karagöz: “ Kapıya kadar çıktım. Daha fazla çıkamıyorum. “ . Hacivat: “ Ben sana merdivenleri çık demedim. Fiyatta çık, yani on altın dedin ya onu arttır, yirmi de, otuz de. “ Karagöz: “ Yirmi, otuz. “ Hacivat: “ Çık, çık. “ Karagöz:“ Elli, altmış. “ Hacivat: “ Çık, çık. “ . Hacivat’ın çok para istemesine kızan Karagöz bağırır: “ Çık çıkı, çık çık. Sanki zil takıp oynuyorsun. Bre Hacivat, sen ne istiyorsun bu ata, onu söyle bakalım. “ . Hacivat: “ Bak Karagöz’üm, ben atı yüz altına aldım. Üstüne kar da koy.Yüzü geç, yüzü geç.” Karagöz: “ Yüzgeç balıklarda olur, alık. “ Hacivat: “ Hemen sinirlenme Karagöz’üm. Şunun şurasında ne güzel pazarlık yapıyoruz. Bak Karagöz’üm, Küheylan’ı sana veririm ama yüz yirmi altınını alırım. Bir kuruş aşağı olmaz. “ . Hacivat’ın konuşmasına içerleyen ve Küheylan’ı alamadığına üzülen Karagöz, Hacivat’a küser. Bir hafta ne Hacivat’ın evinin önünden geçer, ne de onunla konuşur |