Özel Bayram Tatlıları - Vezir Parmaği Resimli Tarif |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Özel Bayram Tatlıları - Vezir Parmaği Resimli TarifÖzel Bayram Tatlıları - VEZİR PARMAĞI resimli tarif Özel Bayram Tatlıları - VEZİR PARMAĞI bayram tatlısı tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri VEZİR PARMAĞI ![]() MALZEMELER: 3 yemek kaşığı tereyağ 1 su bardağı su 1 su bardağı un 2 adet yumurta kızartmak için sıvı yağ Şerbet için: 1,5 su bardağı su 1,5 su bardağı şeker 2-3 damla limon suyu ![]() HAZIRLANIŞI: 1- Tereyağını su ile kaynatın Unu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın Un kendini toplayınca ocağın altını kapayın![]() 2- Soğuyan hamura yumurtalları teker teker ilave edip yoğurun ![]() 3- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Avuçlarınızın içini yağlayıp parmak şekli verin![]() 4- Soğuk yağın içine atıp çok harlı olmayan ateşte kızartın ![]() 5- Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın Limon suyu ilave edip biraz daha kaynatın Soğumaya bırakın Soğuk şerbetin içine sıcak tatlıları atın ve şerbeti çekmesi için bekleyin![]() Not: Kızartma aşamasında hamurları her defasında soğuk yağa atmalısınız 2 tava yı yaparken kenara alıp tavanızın soğumasını sağlayın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|