![]() |
Havuçlu Et Sote Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Havuçlu Et Sote Tarifi YapılışıHavuçlu Et Sote Tarifi Yapılışı Havuçlu Et Sote havuçlu et sote nasıl yapılır - et nasıl pişirilir - sote tarifleri Malzemeler, 250 gram dana kuşbaşı et 2 adet havuç 3 yemek kaşığı doğranmış maydanoz Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 diş sarımsak Damak tadınıza göre tuz, karabiber Hazırlanışı, Zeytinyağının yarısını tavaya alın ![]() Sarımsakları küp şeklinde doğrayıp tavaya ilave edin ![]() Kısık ateşte 2 dakika kavurup dana etlerini ekleyin ![]() Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte arada bir karıştırarak 20 dakika pişirin ![]() Havuçları uzun, dikdörtgen şeklinde doğrayın ![]() Tavaya, zeytinyağının kalan kısmını alıp kızdırın ![]() Havuçları tavaya ilave edip orta dereceli ateşte 15 dakika pişirin ![]() 1 yemek kaşığı maydanoz ve tuz ilave edip karıştırın ![]() 5 dakika daha pişirip havuç tavasını ocaktan indirin ![]() Dana eti tavasına; kalan maydanozu, tuz ve karabiber ilave edin ![]() Karıştırarak 10 dakika pişirin ![]() Servis tabağına havuç ve dana soteyi alın ![]() Bekletmeden servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|