![]() |
Havuçlu Et Sote Tarifi Yapılışı
Havuçlu Et Sote Tarifi Yapılışı Havuçlu Et Sote havuçlu et sote nasıl yapılır - et nasıl pişirilir - sote tarifleri Malzemeler, 250 gram dana kuşbaşı et 2 adet havuç 3 yemek kaşığı doğranmış maydanoz Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 diş sarımsak Damak tadınıza göre tuz, karabiber Hazırlanışı, Zeytinyağının yarısını tavaya alın. Sarımsakları küp şeklinde doğrayıp tavaya ilave edin. Kısık ateşte 2 dakika kavurup dana etlerini ekleyin. Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte arada bir karıştırarak 20 dakika pişirin. Havuçları uzun, dikdörtgen şeklinde doğrayın. Tavaya, zeytinyağının kalan kısmını alıp kızdırın. Havuçları tavaya ilave edip orta dereceli ateşte 15 dakika pişirin. 1 yemek kaşığı maydanoz ve tuz ilave edip karıştırın. 5 dakika daha pişirip havuç tavasını ocaktan indirin. Dana eti tavasına; kalan maydanozu, tuz ve karabiber ilave edin. Karıştırarak 10 dakika pişirin. Servis tabağına havuç ve dana soteyi alın. Bekletmeden servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.