![]() |
Dar-İ Fülfül |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dar-İ FülfülDar ı Fülfül Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Dar ı Fülfül Hakkında - Dar ı Fülfül Faydaları - Dar ı Fülfül Yetiştiriciliği (PİPER LONGUM) Karabibergiller familyasındandır ![]() ![]() (Bitkinin bilimsel adı” Uzun biber demektir ![]() ![]() 5-10 metre boylarında , dik gövdeli,tırmanıcı, çok yıllık, odunsu bir bitkinin meyvelerinden elde edilen baharattır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Romalılar ve eski Yunanlılar döneminde çok popüler olmuş bir baharattır ![]() ![]() ![]() İÖ 176’da Romalılar dar-ı fülfüle ve beyaz bibere vergi koyarken karabiberi vergi dışında tutmuşlardır ![]() ![]() Bitkinin uzunca parmaksı meyveleri mutfakta taze ve kurutulmuş baharat olarak kullanılır ![]() ![]() ![]() Bileşiminde reçine,uçucu yağ, piperin,piperlongminin, silvatin,guineensin, filfilin,sitosterol,metil piperat ve nişasta vardır ![]() Ağrıkesici , solucan düşürücü , cinsel gücü arttırıcı,bağırsak gazlarını giderici,balgam söktürücü,karaciğeri koruyucu ,kanı temizleyici,kalbi güçlendirici etkileri vardır ![]() ![]() 20-25 gramı şekerle tatlandırılıp günde iki kez yutulur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|