Ciğer Kavurmasi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ciğer Kavurmasi




CİĞER KAVURMASI


Malzemeler:


*


1 kg dana ciğeri


*

1 adet büyük soğan(yada 2 orta boy soğan)


*

4 5 çorba kaşıgı sıvı yağ


*

1 çorba kaşıgı margarin yada tereyağ


*

1 çorba kaşığı sirke


*

yarım çay bardağı sıcak su


*

1-2 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı:


1

Ciğerin zarı ve sinirleri, temizlenip kesme şeker büyüklüğünde doğranır(bu işlemi kasabınızda yapabilir)Soğuk su ile yıkanıp süzülür


2

Tavaya sıvıyağ ve margarin konurCiğer ilave edilirSirke,tuz ilave edilip tavanın kapağı kapalı bir şekilde ciğer suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavrulur


3

Soğan piyazlık doğranır Tavanın bir tarafına ciğerler çekilir ve boş kalan tarafa soğanlar konulurDaha sonra ciğerler üzerine konurBöylece tavada soğanlar altta ciğerler üstte olur


4

Sıcak su ilave edilir Kapağı kapalı bir şekilde suyunu tekrar çekene kadar kavrulurSıcak olarak servis yapılır


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Ciğer Kavurmasi

Eski 07-20-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ciğer Kavurmasi




CİĞER KAVURMASI


Malzemeler:


*


1 kg dana ciğeri


*

1 adet büyük soğan(yada 2 orta boy soğan)


*

4 5 çorba kaşıgı sıvı yağ


*

1 çorba kaşıgı margarin yada tereyağ


*

1 çorba kaşığı sirke


*

yarım çay bardağı sıcak su


*

1-2 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı:


1

Ciğerin zarı ve sinirleri, temizlenip kesme şeker büyüklüğünde doğranır(bu işlemi kasabınızda yapabilir)Soğuk su ile yıkanıp süzülür


2

Tavaya sıvıyağ ve margarin konurCiğer ilave edilirSirke,tuz ilave edilip tavanın kapağı kapalı bir şekilde ciğer suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavrulur


3

Soğan piyazlık doğranır Tavanın bir tarafına ciğerler çekilir ve boş kalan tarafa soğanlar konulurDaha sonra ciğerler üzerine konurBöylece tavada soğanlar altta ciğerler üstte olur


4

Sıcak su ilave edilir Kapağı kapalı bir şekilde suyunu tekrar çekene kadar kavrulurSıcak olarak servis yapılır


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Ciğer Kavurmasi

Eski 07-20-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ciğer Kavurmasi




CİĞER KAVURMASI


Malzemeler:


*


1 kg dana ciğeri


*

1 adet büyük soğan(yada 2 orta boy soğan)


*

4 5 çorba kaşıgı sıvı yağ


*

1 çorba kaşıgı margarin yada tereyağ


*

1 çorba kaşığı sirke


*

yarım çay bardağı sıcak su


*

1-2 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı:


1

Ciğerin zarı ve sinirleri, temizlenip kesme şeker büyüklüğünde doğranır(bu işlemi kasabınızda yapabilir)Soğuk su ile yıkanıp süzülür


2

Tavaya sıvıyağ ve margarin konurCiğer ilave edilirSirke,tuz ilave edilip tavanın kapağı kapalı bir şekilde ciğer suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavrulur


3

Soğan piyazlık doğranır Tavanın bir tarafına ciğerler çekilir ve boş kalan tarafa soğanlar konulurDaha sonra ciğerler üzerine konurBöylece tavada soğanlar altta ciğerler üstte olur


4

Sıcak su ilave edilir Kapağı kapalı bir şekilde suyunu tekrar çekene kadar kavrulurSıcak olarak servis yapılır


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.