İstanbul Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İstanbul KebabıMalzemeler: 750 gr yağsız kuşbaşı koyun eti4 adet domates 8 adet sivri biber 6-7 dal taze soğan 1 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı kekik Karabiber, kırmızı biber, tuz 2 tabaka yağlı kağıt Garnitür için: 5 adet patates, 1 fincan zeytinyağı, 1/2 limon suyu, 1 tutam muskat, 1 çay bardağı susam Pişirme Süresi: 60 dakika 6 Kişilik Hazırlanışı: Garnitürün Yapılışı: Garnitür için patatesleri haşlayıp soyun Rendeleyin Limon suyu, tuz, zeytinyağı katıp iyice yoğurun İri iri yuvarlayın Kavrulmuş susama bulayıp etin yağıyla servis yapın Kebabın Yapılışı: Yeşil soğanları yarım el kalınlığında doğrayın Biberleri ve maydanozu ince kıyın Domatesi küp şeklinde doğrayın Hepsini etlere ilave edin Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekiği katıp hepsini harmanlayın Yağlı kağıtları 4 parçaya bölün Her parçaya eşit miktarda harcı bölüştürün Bohça gibi katlayıp fırın tepsisine yerleştirin 200°C fırında, kağıtların üzeri kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkarıp kağıtla birlikte, garnitürle servis yapın![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|