ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   İstanbul Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=256918)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 12:42 PM

İstanbul Kebabı
 

Malzemeler:

750 gr. yağsız kuşbaşı koyun eti

4 adet domates

8 adet sivri biber

6-7 dal taze soğan

1 demet maydanoz

1 tatlı kaşığı kekik

Karabiber, kırmızı biber, tuz

2 tabaka yağlı kağıt

Garnitür için: 5 adet patates, 1 fincan zeytinyağı, 1/2 limon suyu, 1 tutam muskat, 1 çay bardağı susam
















Pişirme Süresi:

60 dakika

6 Kişilik







Hazırlanışı:

Garnitürün Yapılışı: Garnitür için patatesleri haşlayıp soyun. Rendeleyin. Limon suyu, tuz, zeytinyağı katıp iyice yoğurun. İri iri yuvarlayın. Kavrulmuş susama bulayıp etin yağıyla servis yapın.

Kebabın Yapılışı: Yeşil soğanları yarım el kalınlığında doğrayın. Biberleri ve maydanozu ince kıyın. Domatesi küp şeklinde doğrayın. Hepsini etlere ilave edin. Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekiği katıp hepsini harmanlayın. Yağlı kağıtları 4 parçaya bölün. Her parçaya eşit miktarda harcı bölüştürün. Bohça gibi katlayıp fırın tepsisine yerleştirin. 200°C fırında, kağıtların üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp kağıtla birlikte, garnitürle servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.