![]() |
İstanbul Kebabı
Malzemeler: 750 gr. yağsız kuşbaşı koyun eti 4 adet domates 8 adet sivri biber 6-7 dal taze soğan 1 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı kekik Karabiber, kırmızı biber, tuz 2 tabaka yağlı kağıt Garnitür için: 5 adet patates, 1 fincan zeytinyağı, 1/2 limon suyu, 1 tutam muskat, 1 çay bardağı susam Pişirme Süresi: 60 dakika 6 Kişilik Hazırlanışı: Garnitürün Yapılışı: Garnitür için patatesleri haşlayıp soyun. Rendeleyin. Limon suyu, tuz, zeytinyağı katıp iyice yoğurun. İri iri yuvarlayın. Kavrulmuş susama bulayıp etin yağıyla servis yapın. Kebabın Yapılışı: Yeşil soğanları yarım el kalınlığında doğrayın. Biberleri ve maydanozu ince kıyın. Domatesi küp şeklinde doğrayın. Hepsini etlere ilave edin. Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekiği katıp hepsini harmanlayın. Yağlı kağıtları 4 parçaya bölün. Her parçaya eşit miktarda harcı bölüştürün. Bohça gibi katlayıp fırın tepsisine yerleştirin. 200°C fırında, kağıtların üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp kağıtla birlikte, garnitürle servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.