İzgara Kalamar |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İzgara KalamarMalzemeler: 400 gr kalamar Küçük bir roka demeti 1/2 limonun suyu 1 çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber 1/2 su bardağı zeytinyağı (125 ml) 2 çay kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı karbonat 2 çorba kaşığı soya sosu (30 ml) 3 diş dövülmüş sarmısak Pişirme Süresi: 30 dak 4 Kişilik Hazırlanışı: Zeytinyağı, limon suyu, toz şeker, karbonat, soya sosu, sarmısak, tuz ve karabiberi bir kapta iyice çırparak karıştırın Terbiye sosunun 3 çorba kaşığını kenara ayırın Kalamarları yıkayıp içlerini temizledikten sonra,75 cm`lik parçalar halinde kesin Ayak kısımlarını ise iki parçaya ayırın Hazırlamış olduğunuz terbiye sosunu kalamarların üstüne dökün ve 30 dk kadar buzdolabında bekletin Kalamarları terbiye sosundan alın ve kokusuz ızgarada 5 dk pişirin Ters yüz edin ve öbür yüzlerini de 5 dk kadar pişirin Izgarada pişirmiş olduğunuz kalamarları rokanın üstüne yerleştirin Bir kenara ayırmış olduğunuz 3 çorba kaşığı terbiye sosunu üzerlerine döküp servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|