![]() |
İzgara Kalamar
Malzemeler: 400 gr. kalamar Küçük bir roka demeti 1/2 limonun suyu 1 çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber 1/2 su bardağı zeytinyağı (125 ml.) 2 çay kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı karbonat 2 çorba kaşığı soya sosu (30 ml.) 3 diş dövülmüş sarmısak Pişirme Süresi: 30 dak. 4 Kişilik Hazırlanışı: Zeytinyağı, limon suyu, toz şeker, karbonat, soya sosu, sarmısak, tuz ve karabiberi bir kapta iyice çırparak karıştırın. Terbiye sosunun 3 çorba kaşığını kenara ayırın. Kalamarları yıkayıp içlerini temizledikten sonra,7.5 cm`lik parçalar halinde kesin. Ayak kısımlarını ise iki parçaya ayırın. Hazırlamış olduğunuz terbiye sosunu kalamarların üstüne dökün ve 30 dk. kadar buzdolabında bekletin. Kalamarları terbiye sosundan alın ve kokusuz ızgarada 5 dk. pişirin. Ters yüz edin ve öbür yüzlerini de 5 dk. kadar pişirin. Izgarada pişirmiş olduğunuz kalamarları rokanın üstüne yerleştirin. Bir kenara ayırmış olduğunuz 3 çorba kaşığı terbiye sosunu üzerlerine döküp servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.