Etli Fondü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli FondüMalzemeler: 1 kg bonfile (kuşbaşı doğranmış) Domates sosu için: 1 çorba kaşığı zeytinyağı (15 ml )2 orta boy ince kıyılmış soğan 1 diş dövülmüş sarmısak 3 orta boy, küp doğranmış taze domates (veya 1 kutu konserve doğranmış domates) 2 çorba kaşığı salça Tuz, karabiber Hardal sosu için: 1 çorba kaşığı hardal 2/3 su bardağı yoğurt (165 gr )3 çorba kaşığı mayonez 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz Tuz, karabiber Pişirme Süresi: 30 dak ![]() 6 Kişilik Hazırlanışı: Domates sosu yapılışı Sarmısak ve soğanı zeytinyağında sote edin Doğranmış domates, salça, tuz ve biber ilave ederek, dometesler suyunu çekip, sos koyulaşana kadar (20 dk ) orta ateşte pişirin Ateşten alıp maydanozu serpin Sıcak veya soğuk servis yapın Hardal sosu yapılışı Tüm malzemeyi bir kasenin içine koyup metal kaşıkla iyice karıştırın Fondü etleri: Kuşbaşı doğranmış bonfileleri teker teker fondü şişlerine takın, arzu ettiğiniz pişkinlikte kızartın Yukarıda hazırlamış olduğunuz soslar ve taze sebzelerle servis yapın![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|