![]() |
Etli Fondü
Malzemeler: 1 kg. bonfile (kuşbaşı doğranmış) Domates sosu için: 1 çorba kaşığı zeytinyağı (15 ml.) 2 orta boy ince kıyılmış soğan 1 diş dövülmüş sarmısak 3 orta boy, küp doğranmış taze domates (veya 1 kutu konserve doğranmış domates) 2 çorba kaşığı salça Tuz, karabiber Hardal sosu için: 1 çorba kaşığı hardal 2/3 su bardağı yoğurt (165 gr.) 3 çorba kaşığı mayonez 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz Tuz, karabiber Pişirme Süresi: 30 dak. 6 Kişilik Hazırlanışı: Domates sosu yapılışı Sarmısak ve soğanı zeytinyağında sote edin. Doğranmış domates, salça, tuz ve biber ilave ederek, dometesler suyunu çekip, sos koyulaşana kadar (20 dk.) orta ateşte pişirin. Ateşten alıp maydanozu serpin. Sıcak veya soğuk servis yapın. Hardal sosu yapılışı Tüm malzemeyi bir kasenin içine koyup metal kaşıkla iyice karıştırın. Fondü etleri: Kuşbaşı doğranmış bonfileleri teker teker fondü şişlerine takın, arzu ettiğiniz pişkinlikte kızartın. Yukarıda hazırlamış olduğunuz soslar ve taze sebzelerle servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.