Saray Usulü Kuzu Etli Yaprak Dolması |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Saray Usulü Kuzu Etli Yaprak Dolması5 kişilik 1 kg taze asma yaprağı 1 litre su Tuz Karabiber 500 gr yağsız kıyma 50 gr pirinç 2 domates 2 soğan 50 gr tereyağı 50 gr ayçiçeği yağı 10 gr maydanoz Saray usulü kuzu etli yaprak dolması: Taze asma yaprağını tuzlu suda haşlayın Kıymayı bir kase içine alıp sırasıyla ince kıyılmış soğan ve maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun Karışımın içine pirinç ve küp doğranmış domatesi ilave edin Asma yapraklarının içine etli harçtan paylaştırıp sarın Sarmaları bir tencereye yerleştirin Üzerine ayçiçeği yağı, tereyağı ve 15 su bardağı suyu ilave edip kısık ateşte pişirin Yoğurtla servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|