Tatlı Ekşi Soslu Tavuk |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlı Ekşi Soslu TavukMalzemeler: 2 ya da 3 parça tavukgöğsü 2 çırpılmış yumurta 5 yemek kaşığı kadar mısır nişastası Un Kızartmak için sıvıyağ Tatlı Ekşi Sos için: Yarım çay bardağı elma sirkesi Yarım çay bardağı soya sosu Yarım çay bardağı portakal suyu 3 yemek kaşığı domates püresi 1 yemek kaşığı toz şeker (silme) 1 yemek kaşığı mısır nişastası Tarif: Tavukgöğüslerini irice doğrayın (bir lokmalık) Mısır nişastasıyla unu karıştırın Göğüsleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya sonra tekrar unlu karışıma batırıp derin kızgın yağa atın Kızaran tavukları kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün Sos için, nişastayı bir kaşık suyla eritin Buna sirke, soya sosu, portakal suyu, şeker ve domates püresini karıştırın Kızaran tavukları sosa batırarak yiyin Afiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|