Zencefilli Tavuk

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zencefilli Tavuk



Zencefilli tavuk malzemeleri

8 parça tavuk kalça şiş

1 su bardağı su

1 soğan

1 tatlı kaşığı zencefil

2 diş sarımsak

2 közlenmiş salçalık kırmızı biber

1 su bardağı domates püresi

1 kahve fincanı sıvıyağ

1 çay kaşığı tatlı pulbiber

1 çay kaşığı doğranmış acı biber

Tuz, karabiber Üzeri için:

Taze nane yaprakları

Zencefilli tavuk hazırlanışı
Zencefilli tavuk: Soğanı temizleyip rendeleyin 1 bardak su, domates püresi, zencefil ve sarımsakları soğana ekleyip blenderle karıştırın
Sıvıyağı geniş bir tencerede ısıtın Pulbiber ve hazırladığınız sosu ekleyip sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin Tavuk butlarını ve doğranmış acı biberi sosa ekleyin Kısık ateşte kapağı kapalı olarak tavuklar pişinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirin
Közlenmiş biberleri soyup çekirdeklerini temizleyin İnce şeritler halinde doğrayıp tavuğa ekleyin Tuz ve karabiber serpip karıştırın Servis tabaklarına alıp taze nane ile süsleyin sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Zencefilli tavuk artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.