ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Zencefilli Tavuk (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251630)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:28 AM

Zencefilli Tavuk
 
Zencefilli tavuk malzemeleri

8 parça tavuk kalça şiş

1 su bardağı su

1 soğan

1 tatlı kaşığı zencefil

2 diş sarımsak

2 közlenmiş salçalık kırmızı biber

1 su bardağı domates püresi

1 kahve fincanı sıvıyağ

1 çay kaşığı tatlı pulbiber

1 çay kaşığı doğranmış acı biber

Tuz, karabiber Üzeri için:

Taze nane yaprakları

Zencefilli tavuk hazırlanışı
Zencefilli tavuk: Soğanı temizleyip rendeleyin. 1 bardak su, domates püresi, zencefil ve sarımsakları soğana ekleyip blenderle karıştırın.
Sıvıyağı geniş bir tencerede ısıtın. Pulbiber ve hazırladığınız sosu ekleyip sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. Tavuk butlarını ve doğranmış acı biberi sosa ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak tavuklar pişinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Közlenmiş biberleri soyup çekirdeklerini temizleyin. İnce şeritler halinde doğrayıp tavuğa ekleyin. Tuz ve karabiber serpip karıştırın. Servis tabaklarına alıp taze nane ile süsleyin sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun
Zencefilli tavuk artık hazır, afiyet olsun.http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.