Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hurmalı, sütlaç, vişneli

Hurmalı Vişneli Sütlaç

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hurmalı Vişneli Sütlaç




Hurmalı ve Vişneli Sütlaç

Hurmalı ve Vişneli Sütlaç Malzeme Listesi
2 orta boy olgun hurma (Meyva hurma kavuniçi)
3 buçuk bardak süt
2/3 bardak Amerikan pirinci
çeyrek bardak bal
3 çorba kaşığı tuz
1 buçuk çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1/4 çorba kaşığı tuz
Hurmalı ve Vişneli Sütlaç Yapılışı
Her hurmayı baştan aşağıya derince kesin İçini çıkarın ve karıştırıcıda iyice ezin 2/3 bardak hurma püresi çıkarın
Orta boy bir tencerede süt, pirinç, bal, şeker, portakal rendesi ve tuzu karıştırın Şeker eriyinceye kadar pişirin Ateşi kısın ve 40 dakika boyunca karıştırarak puding koyulaşıncaya kadar pişirin
Ateşten alıp 2/3 bardak hurma püresi ekleyin Pudingi ılık ya da oda sıcaklığında servis yapın

oktay usta

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.