Portakal Peltesi-1

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal Peltesi-1





500 gram toz şeker
70 gram nişasta
4 portakal

Portakalların suyu bir tencereye sıkılır Sarı kısmı tel tel kıyılır1 litre kadar suda pişinceye kadar haşlanır Sonra suyu süzülürBir tencereye 1 litre su, 4 portakal suyu ve haşlanmış portakal kabukları konur500 gram şeker atılırKaynamaya başlayanca ayrı bir kapta soğuk su ile ezilmiş 70 gram nişasta katılırBir ya da iki taşım pişirilirAteşten alınıp tabaklara boşaltılırAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.