Kaymaklı Tatlı Börek

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Tatlı Börek





4 su bardağı un
25 çay bardağı sıvıyağ
1 kahve fincanı tozşeker
1 kahve fincanı nişasta
2 yumurta
100 gr tereyağı
2 çay bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
200 gr kaymak

Şurup için
5 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Üzeri için
1 çay bardağı ince
çekilmiş antepfıstığı

Kaymaklı tatlı börek:
Unu eleyin 2 çay bardağı sıvıyağ, tozşeker, yoğurt, 2 yumurta ve tuzu ekleyip yoğurun Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin 15 bezeye ayırın ve avuç büyüklüğünde açın Aralarına nişasta serpiştirerek tüm yufkalar bitene kadar üçer yufkayı üst üste dizin Üçlü yufka gruplarını önce merdane sonra oklavayla büyüklüğü kadar açın Tereyağını eritin ve ılınmaya bırakın Yarım kahve fincanı sıvıyağı eritilmiş tereyağıyla karıştırın Yufkaları yağlanmış baklava tepsisine aralarına yağ karışımından sürerek serin Kalan yağı üzerine sürün Kare şeklinde dilimleyip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50-55 dakika pişirin Şurup malzemesini kıvamı koyulaşıncaya kadar kaynatıp ılınmaya bırakın Ilık şerbeti sıcak baklavanın üzerine dökün Soğuduktan sonra aralarına kaymağı paylaştırın Antepfıstığı serpiştirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.