ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Kaymaklı Tatlı Börek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251189)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:01 AM

Kaymaklı Tatlı Börek
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

4 su bardağı un
2.5 çay bardağı sıvıyağ
1 kahve fincanı tozşeker
1 kahve fincanı nişasta
2 yumurta
100 gr tereyağı
2 çay bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
200 gr kaymak

Şurup için
5 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Üzeri için
1 çay bardağı ince
çekilmiş antepfıstığı

Kaymaklı tatlı börek:
Unu eleyin. 2 çay bardağı sıvıyağ, tozşeker, yoğurt, 2 yumurta ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. 15 bezeye ayırın ve avuç büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serpiştirerek tüm yufkalar bitene kadar üçer yufkayı üst üste dizin. Üçlü yufka gruplarını önce merdane sonra oklavayla büyüklüğü kadar açın. Tereyağını eritin ve ılınmaya bırakın. Yarım kahve fincanı sıvıyağı eritilmiş tereyağıyla karıştırın. Yufkaları yağlanmış baklava tepsisine aralarına yağ karışımından sürerek serin. Kalan yağı üzerine sürün. Kare şeklinde dilimleyip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50-55 dakika pişirin. Şurup malzemesini kıvamı koyulaşıncaya kadar kaynatıp ılınmaya bırakın. Ilık şerbeti sıcak baklavanın üzerine dökün. Soğuduktan sonra aralarına kaymağı paylaştırın. Antepfıstığı serpiştirip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.