Frambuaz Reçelli Beyaz Tatlı |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Frambuaz Reçelli Beyaz TatlıFrambuaz reçeli 4 su bardağı krema 200 gr toz şeker 15 gr yaprak jelatin 1 paket vanilya 2 kivi 3 şeftali Frambuaz reçelli beyaz tatlı: Yaprak jelatinleri soğuk su dolu bir kapta ıslatıp yumuşaması için bekletin Meyveleri soyup zar şeklinde kesin Krema, şeker ve vanilyayı bir tencerede sürekli karıştırarak bir taşım kaynayıncaya kadar pişirin Ocaktan alıp yumuşamış jelatinleri avucunuzda sıkarak karışıma ilave edin Bir tahta kaşık yardımıyla jelatinler tamamen eriyinceye kadar karıştırın Ilınmaya bırakın Dikdörtgen bir kek kalıbının içine ılınmış karışımın dörtte birini dökün Bu şekilde 15 dakika bekletin ve üzerine ince dilimlenmiş meyvelerin yarısını dizin Bu işlemi malzeme bitene kadar tekrarlayın Buzdolabında en az 2 saat bekletin Frambuaz reçeli ve şeftali dilimleriyle süsleyip servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|