![]() |
Frambuaz Reçelli Beyaz Tatlı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Frambuaz reçeli 4 su bardağı krema 200 gr toz şeker 15 gr yaprak jelatin 1 paket vanilya 2 kivi 3 şeftali Frambuaz reçelli beyaz tatlı: Yaprak jelatinleri soğuk su dolu bir kapta ıslatıp yumuşaması için bekletin. Meyveleri soyup zar şeklinde kesin. Krema, şeker ve vanilyayı bir tencerede sürekli karıştırarak bir taşım kaynayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp yumuşamış jelatinleri avucunuzda sıkarak karışıma ilave edin. Bir tahta kaşık yardımıyla jelatinler tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Ilınmaya bırakın. Dikdörtgen bir kek kalıbının içine ılınmış karışımın dörtte birini dökün. Bu şekilde 15 dakika bekletin ve üzerine ince dilimlenmiş meyvelerin yarısını dizin. Bu işlemi malzeme bitene kadar tekrarlayın. Buzdolabında en az 2 saat bekletin. Frambuaz reçeli ve şeftali dilimleriyle süsleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.