Kestaneli Ve Balkabaklı Kup |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli Ve Balkabaklı Kup![]() 2 kg balkabağı 1 5 kg kestane2 su bardağı tozşeker Muhallebi için: Yarım su bardağı tozşeker 1 çorba kaşığı un 1 yumurta sarısı 1 çorba kaşığı nişasta Yarım su bardağı su 3 su bardağı süt 2 çorba kaşığı file antepfıstığı Kestaneli ve balkabaklı kup: Balkabağını temizleyip dilimleyin Tencereye alıp üzerine 1 bardak tozşeker ve yarım bardak su ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp iyice yumuşayana kadar pişirin Suyunu tamamen çekince ocaktan alıp çatalla ezerek püre yapın Soğumaya bırakın![]() Kestanelerin üzerini bıçakla çizip haşlayın Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre yapın 1 bardak şeker ekleyip kısık ateşte karıştırarak 6-7 dakika pişirin Ocaktan alıp soğutun![]() Muhallebi için, yumurta sarısı ve şekeri çukur bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın Nişasta ve unu yarım bardak suda ezip yumurtalı karışıma ekleyin Üzerine sütü döküp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar devamlı karıştırarak pişirin Mikserle çırparak soğutun![]() Servis kadehlerine sırasıyla kabak, muhallebi, kestane ve kabağı ilave edip antepfıstığı ile süsleyin Buzlukta 15 dakika bekletip servis yapın Afiyet olsun
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|