Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erikli, hindistancevizli, pelte

Erikli Ve Hindistancevizli Pelte

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erikli Ve Hindistancevizli Pelte





1 kg kırmızı erik
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı toz şeker

Üzeri için
3 erik
Taze nane yaprakları
1 çay bardağı rendelenmiş hindistan cevizi

Erikli ve hindistancevizli pelte:
Üzeri için eriklerin çekirdeklerini ayırıp küp şeklinde doğrayınHindistan cevizi ile karıştırıp en az iki saat bekletin

Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp yıkayın ve tencereye alınÜzerini örtecek kadar su ilave edip erikler yumuşayıncaya kadar pişirinOcaktan alıp süzgeç yardımıyla suyunu süzünSuyundan iki bardak kadarını ayırın

Erik suyu, su, şeker ve nişastayı tencerede karıştırıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirinOcaktan alıp kaselere paylaştırınHindistan cevizli, erikli karışım ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.