Mücezza (İstanbul) |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mücezza (İstanbul)Malzemeleri: 350 gram kuşbaşı koyun eti 1 orta boy soğan 7-8 yaprak pazı 1 orta boy pancar Birer çay kaşığı karabiber ve kimyon Yarımşar çay kaşığı kişniş, Mercimek büyüklüğünde damla sakızı, Tarçın 3 Çorba kaşığı yoğurt Yapılışı: Kuş başını 2 su bardağı su ile bir tencereye koyun Kaynamaya başladığında çıkan köpüğü kevgir ile alıp atın Ateşi kısıp tuzunu koyun Et yumuşayıncaya kadar p i şirin Pişmekte olan kuşbaşına ince kıyılmış soğanı, pazı ve pancarı ekleyin Baharatların hepsini ekin Sebzelerin pişmesine yakın, yoğurda 2 kaşık yemek suyundan koyup karıştırarak ılıtın ve yavaşça yemeğe ekleyin, karıştırmaya devam edin Sebzeler yumuşayınca yemeğiniz hazır demektir Servis yapmadan önce 5 dakika kadar dinlendirmeyi tercih etmelisiniz Not: Yoğurt bu leziz yemeğe mayhoş bir çeşni katar Miktarı biraz artırmayı deneyin Kişisel olarak 2 çorba kaşığı süzme yoğurt ile çok daha güzelbir tat yakaladığımı söylemeliyim Tabii bu önerirr mayhoş tatları sevenler için geçerli Aksi taktirde vermiş olduğum ölçüden şaşmayın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|