Mücezza (İstanbul)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mücezza (İstanbul)





Malzemeleri:
350 gram kuşbaşı koyun eti
1 orta boy soğan
7-8 yaprak pazı
1 orta boy pancar
Birer çay kaşığı
karabiber ve kimyon
Yarımşar çay kaşığı kişniş,
Mercimek büyüklüğünde damla sakızı,
Tarçın
3 Çorba kaşığı yoğurt

Yapılışı:
Kuş başını 2 su bardağı su ile bir tencereye koyun Kaynamaya başladığında çıkan köpüğü kevgir ile alıp atın Ateşi kısıp tuzunu koyun Et yumuşayıncaya kadar p i şirin
Pişmekte olan kuşbaşına ince kıyılmış soğanı, pazı ve pancarı ekleyin Baharatların hepsini ekin
Sebzelerin pişmesine yakın, yoğurda 2 kaşık yemek suyundan koyup karıştırarak ılıtın ve yavaşça yemeğe ekleyin, karıştırmaya devam edin
Sebzeler yumuşayınca yemeğiniz hazır demektir Servis yapmadan önce 5 dakika kadar dinlendirmeyi tercih etmelisiniz

Not: Yoğurt bu leziz yemeğe mayhoş bir çeşni katar Miktarı biraz artırmayı deneyin Kişisel olarak 2 çorba kaşığı süzme yoğurt ile çok daha güzelbir tat yakaladığımı söylemeliyim Tabii bu önerirr
mayhoş tatları sevenler için geçerli Aksi taktirde vermiş olduğum ölçüden şaşmayın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.