Takıntılı Mısınız?..

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Takıntılı Mısınız?..

Sorulara verdiğiniz ''evet'' cevaplarını sayınız

- Paraya dokunduğum zaman ellerimin kirlendiğini hissediyorum

- Vücut salgılarım (ter, tükürük, idrar vs) herhangi bir yerime çok az değse bile elbiselerimi kirletebileceğini düşünüyorum

- Yabancıların veya tanıdığım bazı kişilerin dokunduğunu bildiğim cisimlere dokunmakta zorluk çekiyorum

- Çöpe veya kirli şeylere dokunm ak ta zorluk çekiyorum

- Hastalıktan veya kirlenmekten korktuğum için umumi tuvaletleri kullanmaktan kaçınıyorum

- Hastalık bulaşmasından korktuğum için umumi telefonları kullanmaktan kaçınıyorum

- Ellerimi gerektiğinden daha sık ve daha uzun yıkıyorum

- Bazen hiçbir sebep yokken sadece kirlenmiş ol ab ileceğimi veya üzerime bir şey bulaşmış ol ab ileceğini düşündüğüm için yıkanıyor veya temizleniyorum

- Kirlenmiş olduğunu düşündüğüm bir şeye dokunursam kendimi derhal yıkanm ak veya temizlenmek zorunda hissediyorum

- Eğer bir hayvan bana dokunursa yıkanmak ya da giysilerimi değiştirmek zorunda kalıyorum

- Aklıma şüpheler veya endişeler geldiği zaman, bunlar hakkında bana güvence verecek biriyle konuşmadan duramıyorum

- Konuşurken aynı şeyleri ve aynı cümleleri birkaç defa tekrarlıyorum

- İnsanların söylediklerini bir kerede anlasam bile, aynı şeyi birkaç defa tekrarlamalarını istiyorum

- Giyinirken, soyunurken, yıkanırken kendimi belli bir sırayı takip etmek zorundaymış gibi hissediyorum

- Yatmadan önce giysilerimi belli bir şekilde asmak veya katlamak zorundaymışım gibi hissediyorum

- Yatmadan önce kendimi belli bir sıra içinde belli işleri yapm ak zorunda hissediyorum

- Doğru yapılıp yapılmadıklarından emin olm ak için işleri birkaç defa yapmak zorundayım Bazı şeyleri gerektiğinden daha fazla kontrol

ediyorum

- Su musluklarını, elektrik düğmelerini kapattıktan sonra tekrar tekrar kontrol ediyorum

- İyice kapalı olup olmadığından emin olm ak için yoldan eve geri dönüp kapıları, pencereleri vs kontrol ediyorum

- Her türlü belgeyi, formu, çeki doğru doldurup doldurmadığımdan emin olmak için defalarca kontrol ediyorum

- Kibritlerin, sigaraların vs iyice sönüp sönmediklerini anlamak için defalarca kontrol ediyorum

- Bir yerden para aldığım zaman defalarca sayıyorum

- Mektupları yollamadan önce defalarca ve dikkatle kontrol ediyorum

- Önemsiz konularda bile karar vermekte zorluk çekiyorum

- Yaptığımı bildiğim şeyleri gerçekten yapıp yapmadığımdan bazen emin olamıyorum

- Anlattığım bir şeyi yeterince açıklayamadığımı düşünüyorum

- Bir işi dikkatle yaptıktan sonra bile, yanlış yaptığımı veya bitiremediğimi düşünüyorum

- Bazı şeyleri gerektiğinden daha sık yaptığım için bazen gideceğim yerlere geç gidiyorum

- Yaptığım şeylerin çoğu hakkında şüphe ve sorunlar uyduruyorum

- Belli şeyleri düşünmeye başlarsam bir türlü kafamdan atamıyorum

- İstemediğim halde aklıma kötü şeyler geliyor

- Aklıma ayıp ve kötü sözler geliyor ve kafamdan atamıyorum

- Aklım düşüncelerle öylesine meşgul ki, etrafta ne olup bittiğini fark edemiyorum

- Küçük hatalarımın fel ak etlere yol açacağını düşünüyorum

- Farkında olmadan birine zarar vermiş ol ab ileceğime endişe duyuyorum

- Bir felaket haberi aldığım zaman benim hatam olduğunu düşünüyorum

- Bazen hiçbir sebep yokken kendime zarar verebileceğimden veya bir hastalığım olduğundan aşırı derecede endişe duyuyorum

- Hiçbir sebep yokken cisimleri sayıyorum

- Hiçbir önemi olmayan sayıları hatırlamak zorundaymışım gibi hissediyorum

- Okurken önemli bir şeyi kaçırdığım fikrine kapılıyorum, geri dönüp aynı bölümü en az iki kere okum ak zorunda kalıyorum

- Hiçbir önem taşımayan şeyleri unutm ak tan endişe duyuyorum

- Aklıma bir şey geldiği zaman, bunu bütün açılardan inceleme gereği duyuyorum

- Bazı durumlarda kontrolümü kaybetmekten ve ayıp şeyler yapmaktan korkuyorum

- Yüksekten aşağıya baktığım zaman, kendimi aşağı atmamı söyleyen bir dürtüye kapılıyorum

- Yaklaşan bir tren görünce, rayların altına atlayabileceğim hissine kapılıyorum

- Topluma açık yerlerde aklımdan elbiselerimi çıkarmak geçiyor

- Araba kullanırken birinin veya bir şeyin üstüne gitmek dürtüsüne kapılıyorum

- Silah görünce heyecanlanıyorum, aklımdan şiddet içeren düşünceler geçiyor

- Bıçak , hançer ve diğer sivri uçlu cisimler beni huzursuz ediyor

- Bazen içimde bana yapmak istemediğim anlamsız şeyleri yaptıracak bir şey hissediyorum

- Bazen sebep yokken cisimleri kırmak veya tahrip etmek istiyorum

- İşime yaramasalar bile, başkalarına ait şeyleri çalmak istiyorum

- Bazen marketten bir şey çalmak için dayanılmaz bir istek duyuyorum

- Bazen savunmasız çocuklara ve hayvanlara zarar verme dürtüsüne kapılıyorum

- Sonradan rahatsız olsam bile, belli durumlarda aşırı yemek yeme dürtüsüne kapılıyorum

- İntihar ve suç haberi aldığım zaman uzun bir süre çok etkisinde kalıyorum, bu konudaki düşüncelerimi durduramıyorum

- Mikroplar ve hastalıklar hakkında yersiz endişeler icat ediyorum

Bu sorulara evet cevabınız;

0 ise hiç takıntılı bir insan değilsiniz

1 ise çok az takıntılısınız

2 ise biraz takıntılısınız

3 ise fazla takıntılısınız

4 ise çok fazla takıntılısınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com