![]() |
Üç Hikaye, Beş Ders... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üç Hikaye, Beş Ders...Üç hikayem var, en güzeli sonuncusudur, okumayacak olanlar yalnızca sonuncuyu okuyabilir Hikaye 1 ![]() Bir karga hiç bir şey yapmadan ağacın üzerinde oturuyormuş ![]() Küçük bir tavşan kargayı görüp sormuş: "Ben de sizin gibi hiçbirşey yapmadan bütün gün boyunca sizin gibi oturabilir miyim?" "Tabi, neden olmasın ![]() Tavşan da karganın altına yere oturarak dinlenmeye başlamış ![]() Aniden bir tilki gelmiş ve tavşanı yemiş Hikayeden ders: hiçbirşey yapmadan akşama kadar oturmak için çok çok yükseklerde olmalısın ![]() Hikaye 2 ![]() Bir hindi, bir boğa ile laflıyormuş: "Şu ağacın üzerine çıkmayı çok isterdim, fakat yeterince enerjim yok" demiş hindi ![]() Boğa da, "Neden benim atıklarımdan faydalanmıyorsun, onlarda faydalı besinler var" demiş ![]() Hindi, boğanın sözünü dinlemiş ve boğanın artığıyla beslenmiş ve ilk gün ağacın 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ve 3 ![]() ![]() Ağacın tepesindeyken bir çiftçi onu görmüş ve vurmuç Hikayeden ders: Boğa pisliği (ingilizcede argoda çok değişik anlamlarda, çok yaygın kullanılır ![]() (Türk stili ile) Büyük birinin pisliği sizi tepeye çıkarabilir fakat sizi orada tutmaz ![]() Hikaye 3 ![]() Küçük bir kuş kıışn güneye doğru uçuyormuş ![]() ![]() Kuş uçarken donup, bir tarlaya düşmüş ![]() ![]() Pisliğin sıcaklığı ile kuş kendine gelmiş ve mutlu bir şekilde yattığı yerden şarkı söylemeye başlamış ![]() Oradan geçen bir kedi şarkı sesini duyarak sesin nereden geldiğini araştırmış ![]() Sesi takip etmiş ve pisliğin altındaki kuşu bulmuş, pisliği temizleyerek kuşu yemiş ![]() Dersler: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|