Atayef

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Atayef





Hamur için
1 yemek kaşığı instant maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı irmik
2 parça ince dövülmüş damla sakızı
15~2 su bardağı un
1 tutam tuz

Dolgusu için
4 su bardağı krema
1 çay bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı mısır nişastası
¼ su bardağı su
Birkaç damla gül suyu

Süslemek için
Tel kadayıf
Tereyağı
Dövülmüş ceviz içi
Toz fıstık

Servis için
Bal

Atayef:
Mayayı un ile harmanlayın Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın üzerini örterek 30 dakika mayalanması için bekletin
Şeker ve kremayı tencereye alıp kaynatmadan ısıtın Nişastayı su ile çırpıp kremaya ekleyin Katılaşıncaya kadar karıştırıp ocaktan alın ve gül suyu ekleyin

Yapışmaz tavaya fırça ile ayçiçeği yağı sürün ve hamurdan 1 yemek kaşığı kadar alıp tavaya bırakın Alt tarafları kızarınca spatula ile alıp bir tepsiye dizin İçlerine bir tatlı kaşığı krema yerleştirip kenarlarından yapıştırarak yarısına kadar kapatın

Tel kadayıfları çok az yağ ile renkleri dönünceye kadar kavurun Bir tabağa alarak soğumaya bırakın Ceviz içi ve fıstığı ekleyip harmanlayın ve tatlıların uç kısımlarını batırarak tabağa dizin Bal ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.