ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Atayef (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=241576)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 09:43 PM

Atayef
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Hamur için
1 yemek kaşığı instant maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı irmik
2 parça ince dövülmüş damla sakızı
1.5~2 su bardağı un
1 tutam tuz

Dolgusu için
4 su bardağı krema
1 çay bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı mısır nişastası
¼ su bardağı su
Birkaç damla gül suyu

Süslemek için
Tel kadayıf
Tereyağı
Dövülmüş ceviz içi
Toz fıstık

Servis için
Bal

Atayef:
Mayayı un ile harmanlayın. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. üzerini örterek 30 dakika mayalanması için bekletin.
Şeker ve kremayı tencereye alıp kaynatmadan ısıtın. Nişastayı su ile çırpıp kremaya ekleyin. Katılaşıncaya kadar karıştırıp ocaktan alın ve gül suyu ekleyin.

Yapışmaz tavaya fırça ile ayçiçeği yağı sürün ve hamurdan 1 yemek kaşığı kadar alıp tavaya bırakın. Alt tarafları kızarınca spatula ile alıp bir tepsiye dizin. İçlerine bir tatlı kaşığı krema yerleştirip kenarlarından yapıştırarak yarısına kadar kapatın.

Tel kadayıfları çok az yağ ile renkleri dönünceye kadar kavurun. Bir tabağa alarak soğumaya bırakın. Ceviz içi ve fıstığı ekleyip harmanlayın ve tatlıların uç kısımlarını batırarak tabağa dizin. Bal ile servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.