Soslu Soğuk Balık |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslu Soğuk Balık![]() 750 gr beyaz etli balık 4 su bardağı su 2 çorba kaşığı elma sirkesi 10 adet karabiber tanesi 1 havuç 1 soğan 1 çay kaşığı kekik Sos için: 1 soğan 3 domates 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı zeytinyağı 3-4 dal maydanoz Karabiber Tuz Soslu soğuk balık: Bir tencereye 4 su bardağı suyu döküp balık ve kekik haricindeki diğer haşlama malzemelerini ilave ederek kaynatın 30 dakika pişirip suyunu süzün ve soğumaya bırakın Kaynatıp soğuttuğunuz suya, temizlenmiş balığı ilave edip çok kısık ateşte kaynatın Su kaynayınca 2-3 dakika daha pişirip ateşten alın ve soğumaya bırakın Balığı kevgirle servis tabağına yerleştirin ve üzerine kekik serpin 1 soğan, 3 domates, 2 diş sarımsak, 1 kaşık zeytinyağı ve maydanozu blenderden geçirip sosu hazırlayın Tuz, karabiber serpip yarım saat dinlendirin, maydanoz ve limon dilimiyle süsleyip servis yapın Afiyet olsun
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|