Hurmalı Tart |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hurmalı Tart200 ml krema Yarım çay bardağı bal 1 su bardağı doğranmış hurma (kuru ise 10 dakika kadar suda bekletin) 100 gr fındık Hamuru için 200 gr margarin (küp doğranmış) 1 su bardağı pudraşeker 1 yumurta 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 paket vanilya 3 su bardağı un Üzeri için Toz antepfıstığı Hurmalı tart: Yağ ve şekeri iyice karıştırın Yumurtayı ekleyin Vanilya, kabartma tozu ve azar azar unu ilave edip yoğurun Gerekirse un ilave edin Yağlı kağıt serilmiş kare veya dikdörtgen bir kalıba hamuru yayın Çatalla bir çok yerden delin Kremayı sos tenceresinde ısıtın İçine bal ve hurmaları ilave edip karıştırın Karışımı hamurun üzerine dökün En üste fındıkları serpip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin Tartın üzerine toz Antep fıstığı serpiştirin Dilimleyip servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|