Muzlu Ve Çilekli Mereng |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Muzlu Ve Çilekli Mereng![]() 4 yumurtanın akı 1 su bardağı tozşeker Yarım çay kaşığı vanilya 1 su bardağı hindistancevizi 300 ml krema 1 muz 100 gr çilek Mısır unu Muzlu ve çilekli mereng: Mereng için, yumurta aklarını mikserle katılaşana kadar çırpın şeker ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin 20x20 santimlik fırın tepsisine yağlı kağıt döşeyin Üzerine mısır unu serpiştirip hazırladığınız karışımı tepsiye yayın Üzerine hindistancevizinin yarısını serpip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 2 dakika pişirin Fırından alıp soğutun Başka bir yağlı kağıdın üzerine kalan hindistancevizini serpiştirip üzerine soğuttuğunuz merengi tepsiyi ters çevirerek aktarın Kremayı mikserle katılaşana kadar çırpın Çırpılmış kremayı merengin üzerine yayın Kabuğunu soyduğunuz muzu merengin ortasına yerleştirin Çilekleri üzerine serpin Merengi yavaşça rulo şeklinde sarın Dilimleyip servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|