Portakalli Et Sosu |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakalli Et SosuPortakallı Et sosu Portakallı Et sosu Tarifi - Portakallı Et sosu Nasıl Yapılır - Portakallı Et sosu Malzemeleri Portakallı Et sosu Malzemeler 100 gr sirke 100 gr zeytinyağı 100 gr portakal suyu 1 kahve kaşığı hardal 1 kahve kaşığı ketçap 1 kahve kaşığı pul biber 1 kahve kaşığı kekik Yukarıdaki malzemeyi karıştırarak bir marinat yapın Etleri harmanlayıp 18 - 24 saat süreyle buzdolabında bırakın Olduğu gibi ızgarada yahut yağsız pişirin ve piştikten sonra tuzunu ayarlayın |
Portakalli Et Sosu |
07-16-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakalli Et Sosu18-24 saat eti sosta bekletmek için çok uzun bir süre gibi geldi bana Bence eti (ki mutlaka yağsız dana eti olması lazım,yoksa koyun eti vb etler ızgarada yağ yaktığı için sosu berbat ederler) önce kasapta sinirlerini aldırıp sonra da mutfakta sosa batırmadan önce kalın şiş veya benzer birşeyle bolca delmeliyiz ki sos etin içine işlesin Ben etin sosta bekleme süresinin 10-12 saatte yeterli olacağını düşünüyorum, yani akşamdan hazırla ertesi gün öğleye veya akşamüstüne sos içine işlemiş olur |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|