![]() |
Domatesli Pirinçli Enginar Göbeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domatesli Pirinçli Enginar GöbeğiEnginar göbeği nasıl pişirilir - Enginar göbeği tarifi Malzemeler 4 enginar göbeği 1/2 limon 40 g (3 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 125 g mantar (yıkanıp, kurulandıktan sonra, dilimlenmiş) 1/4 tatlı kaşığı tuz 1 küçük soğan (ince doğranmış) 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1/2 tatlı kaşığı fesleğen (doğranmış) 2 domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra doğranmış) 50 cl ![]() 175 g pirinç bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 60 g (yaklaşık 1 su bardağı) Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi 1/2 demet maydanoz (kıyılmış) Tarifi Bir emaye tencereye 1 litre (4 su bardağı) su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() Bir tencereye zeytinyağını ve tereyağının yarısını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() ![]() 4 litrelik (yaklaşık 17 su bardağı) bir fırın kabına (ya da bir güvece) kalan tereyağını koyup, kabı orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Enginar göbeği parçalarını, dağılmamalarına özen göstererek ekleyip, kalan tavuk (ya da sebze) suyunu kattıktan sonra, Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesini serpin ve tencerenin kapağını kapatarak, pirinçler bütün suyu çekinceye kadar (10-15 dakika) pişirin ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|