Krokanlı Parfe

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krokanlı Parfe



Malzemeler

3 Çorba Kaşığı Konyak

3 Yumurta Akı

7 Kahve Fincanı Pudra Şekeri

400 gr Kremşanti

100 gr Fındıklı Krokan

300 gr Böğürtlen

6 Kokteyl Kiraz

2 Tatlı Kaşığı Kıyılmış ŞamFıstığı

100 gr Vişne



Yemeğin Tarifi

Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın Konyakla kanştırıp 1 saat bekletin Yumurta akı ile 5 kahve fincanı pudra şekerini köpük halini alıncaya kadar çırpın Kremşantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp yumurtalı karışıma ekleyin Vişne ve krokanları ilave edin


Dikdörtgen şeklindeki bir kalıbı soğuk su ile durulayıp şeffaf folyo ile kaplayın Kremalı karışımı kalıbın içine dökün Üzerini bir bıçak yardımı ile düzeltin Buzlukta en az 5 saat bekletin


Böğürtlenleri bir tencerede ısıtıp süzgeçten geçirin Püreyi kalan pudra şekeri ile tatlandırın


Parfeyi buzluktan alıp 30 dakika kadar buzdolabında bekletin Kalıptan çıkarıp üzerindeki folyoyu alın Parfeyi dilimleyin Her bir servis tabağına 2 çorba kaşığı böğürtlen püresi koyun İkişer dilim parfe ekleyin Kokteyl kirazı ve şamfıstığı ile süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.