ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Krokanlı Parfe (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196265)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:44 AM

Krokanlı Parfe
 
Malzemeler

3 Çorba Kaşığı Konyak

3 Yumurta Akı

7 Kahve Fincanı Pudra Şekeri

400 gr Kremşanti

100 gr Fındıklı Krokan

300 gr Böğürtlen

6 Kokteyl Kiraz

2 Tatlı Kaşığı Kıyılmış ŞamFıstığı

100 gr Vişne



Yemeğin Tarifi

Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. Konyakla kanştırıp 1 saat bekletin. Yumurta akı ile 5 kahve fincanı pudra şekerini köpük halini alıncaya kadar çırpın. Kremşantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp yumurtalı karışıma ekleyin. Vişne ve krokanları ilave edin.


Dikdörtgen şeklindeki bir kalıbı soğuk su ile durulayıp şeffaf folyo ile kaplayın. Kremalı karışımı kalıbın içine dökün. Üzerini bir bıçak yardımı ile düzeltin. Buzlukta en az 5 saat bekletin.


Böğürtlenleri bir tencerede ısıtıp süzgeçten geçirin. Püreyi kalan pudra şekeri ile tatlandırın.


Parfeyi buzluktan alıp 30 dakika kadar buzdolabında bekletin. Kalıptan çıkarıp üzerindeki folyoyu alın. Parfeyi dilimleyin. Her bir servis tabağına 2 çorba kaşığı böğürtlen püresi koyun. İkişer dilim parfe ekleyin. Kokteyl kirazı ve şamfıstığı ile süsleyin


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.