Padişah Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Padişah Dolması



Patlıcan Dolması - Pirinçli Padişah Dolması - Kaburga Dolması
Malzemeler


6 adet patlıcan

3 orta boy soğan

250 gr yağlı koyun kıyması

2 adet domates

1 çay bardağı pirinç

1 baş sarımsak

1 kg kaburga kemiği

3 kaşık tereyağı

1 demet maydanoz

1 demet nane

1 tatlı kaşığı tuz

sumak

1 tatlı kaşığı karabiber

Yapılışı:


Kaburgalar 1 kg suda iyice haşlanır Patlıcanlar ortalarından ikiye bölünür, içleri oyularak çıkartılır Tuzlu suda bekletilir Diğer taraftan soğanlar yemeklik doğranır, içine yağ koyulmuş tencerede çok az çevrilir


Ateşten alınıp içine kıyma, küp doğranmış domatesler koyularak harmanlanır İnce kıyılmış maydanoz taze nane ve pirinç malzemenin içine katılır Tuz, sumak ve karabiber ilavesi ile dolma içi hazırlanır


Patlıcanlar sıkılarak sudan alınır, hazırlanan iç ile doldurulur Haşlanmış kemikler tencerenin dibine yerleştirilir Üzerlerine doldurulan dolmalar dizilir


1 bardak et suyu ve sarımsaklar ilave edilerek kısık ateşte patlıcanlar pişinceye kadar kaynatılır Suyu eksilirse tekrar et suyundan ilave edilir Biraz üzerine tereyağı gezdirilir Soğuyuncaya kadar kapağı açılmaz Yoğurt ile servis yapılır




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.