![]() |
Enginarlı Dana Kuşbaşı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Enginarlı Dana KuşbaşıEnginarlı Dana Kuşbaşı Tarifi - Enginarlı Dana Kuşbaşı Yapılışı - Enginarlı Dana Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Enginarlı Dana Kuşbaşı Malzemeleri 1 kg yahnilik dana eti (kuşbaşı doğranmış) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 50 gr (1/4 su bardağı) rafine yağ 2 büyük soğan (ince doğranmış) 8 taze enginar göbeği (her biri 4'e bölünmüş) 1+1/2 su bardağı et yada tavuk suyu 1 kahve kaşığı kekik Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız ![]() Orta büyüklükte bir kasede, et, tuz ve biberi iyice karıştırınız ![]() Büyük bir tavada, yağı harlı ateşte kızdırarak soğanları ekleyiniz; soğanları ara sıra karıştırarak 5-6 dakika, yumuşayana kadar kızartınız ![]() ![]() ![]() ![]() Enginarları tavada 2 dakika kızartınız ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, fırına yerleştirerek 1-1,5 saat, etler bıçakla dokunulduğunda ayrılana kadar pişiriniz ![]() Tencereyi fırından çıkarıp ![]() ![]() Not: Enginarlı dana kuşbaşıyı, yanında patates püresi ve taze fasulye ile servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|