![]() |
Enginarlı Dana Kuşbaşı
Enginarlı Dana Kuşbaşı Tarifi - Enginarlı Dana Kuşbaşı Yapılışı - Enginarlı Dana Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Enginarlı Dana Kuşbaşı Malzemeleri
1 kg yahnilik dana eti (kuşbaşı doğranmış) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 50 gr (1/4 su bardağı) rafine yağ 2 büyük soğan (ince doğranmış) 8 taze enginar göbeği (her biri 4'e bölünmüş) 1+1/2 su bardağı et yada tavuk suyu 1 kahve kaşığı kekik Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız. Orta büyüklükte bir kasede, et, tuz ve biberi iyice karıştırınız. Büyük bir tavada, yağı harlı ateşte kızdırarak soğanları ekleyiniz; soğanları ara sıra karıştırarak 5-6 dakika, yumuşayana kadar kızartınız. Bir delikli kepçeyle soğanları bir tencereye alınız. Etli karışımı tavaya boşaltıp, 8-10 dakika kızartınız. Gene bir delikli kepçeyle, etleri de soğanların durduğu tencereye alınız. Enginarları tavada 2 dakika kızartınız. Bunları da tencereye ekledikten sonra, üstüne et suyu ve kekiği boşaltıp tencereyi harlı ateşe oturtarak içindeki yemeğin suyunu bir taşım kaynatınız. Tencereyi ateşten alıp, fırına yerleştirerek 1-1,5 saat, etler bıçakla dokunulduğunda ayrılana kadar pişiriniz. Tencereyi fırından çıkarıp. içindekileri bir servis tabağına aktararak hemen servis ediniz. Not: Enginarlı dana kuşbaşıyı, yanında patates püresi ve taze fasulye ile servis edebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.