ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Enginarlı Dana Kuşbaşı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195018)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:35 AM

Enginarlı Dana Kuşbaşı
 
Enginarlı Dana Kuşbaşı Tarifi - Enginarlı Dana Kuşbaşı Yapılışı - Enginarlı Dana Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Enginarlı Dana Kuşbaşı Malzemeleri

1 kg yahnilik dana eti (kuşbaşı doğranmış)

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

50 gr (1/4 su bardağı) rafine yağ

2 büyük soğan (ince doğranmış)

8 taze enginar göbeği (her biri 4'e bölünmüş)

1+1/2 su bardağı et yada tavuk suyu

1 kahve kaşığı kekik


Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız.

Orta büyüklükte bir kasede, et, tuz ve biberi iyice karıştırınız.

Büyük bir tavada, yağı harlı ateşte kızdırarak soğanları ekleyiniz; soğanları ara sıra karıştırarak 5-6 dakika, yumuşayana kadar kızartınız. Bir delikli kepçeyle soğanları bir tencereye alınız. Etli karışımı tavaya boşaltıp, 8-10 dakika kızartınız. Gene bir delikli kepçeyle, etleri de soğanların durduğu tencereye alınız.

Enginarları tavada 2 dakika kızartınız. Bunları da tencereye ekledikten sonra, üstüne et suyu ve kekiği boşaltıp tencereyi harlı ateşe oturtarak içindeki yemeğin suyunu bir taşım kaynatınız.

Tencereyi ateşten alıp, fırına yerleştirerek 1-1,5 saat, etler bıçakla dokunulduğunda ayrılana kadar pişiriniz.

Tencereyi fırından çıkarıp. içindekileri bir servis tabağına aktararak hemen servis ediniz.


Not: Enginarlı dana kuşbaşıyı, yanında patates püresi ve taze fasulye ile servis edebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.