Bezelyeli Pirzola

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Pirzola



Bezelyeli Pirzola Tarifi - Bezelyeli Pirzola Nasıl Yapılır - Bezelyeli Pirzola Malzemeleri
BEZELYELİ PİRZOLA


MALZEMESİ:

1 kg bezelye - 1 çorba kaşığı salça - 4 adet dana pirzolası - 2 çorba kaşığı un - 100 gr margarin - 2 demet maydanoz - yarım su bardağı et suyu

SÜSLEMEK İÇİN: Biraz maydanoz - 2 adet domates


YAPILIŞI: Bezelyeyi ayıklayın Yıkayın ve süzün Bir tencerede margarini ve salçayı eritin Bezelyeyi buna ilâve ederek yeteri kadar su ve et suyunu koyun ve pişirin Bezelyeyi ateşten indirmeden önce, tuz ve karabiber ilâve edin Diğer tarafta dana pirzolasını tuz ve karabiber ile tadlandırın Dana pirzolasını bu una bulayarak, kızdırılmış zeytinyağı bulunan tavada iki yüzünü de kızartın Pirzolaları tavadan alın Servis tabağına bezelyeyi koyun, üzerine dana pirzolalarını yerleştirin Kıyılmış maydanozu üzerine ekin Parça domates ve maydanoz yaprakları ile eti süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.