ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bezelyeli Pirzola (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194472)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:06 AM

Bezelyeli Pirzola
 
Bezelyeli Pirzola Tarifi - Bezelyeli Pirzola Nasıl Yapılır - Bezelyeli Pirzola Malzemeleri
BEZELYELİ PİRZOLA


MALZEMESİ:

1 kg. bezelye - 1 çorba kaşığı salça - 4 adet dana pirzolası - 2 çorba kaşığı un - 100 gr. margarin - 2 demet maydanoz - yarım su bardağı et suyu

SÜSLEMEK İÇİN: Biraz maydanoz - 2 adet domates


YAPILIŞI: Bezelyeyi ayıklayın. Yıkayın ve süzün. Bir tencerede margarini ve salçayı eritin. Bezelyeyi buna ilâve ederek yeteri kadar su ve et suyunu koyun ve pişirin. Bezelyeyi ateşten indirmeden önce, tuz ve karabiber ilâve edin. Diğer tarafta dana pirzolasını. tuz ve karabiber ile tadlandırın. Dana pirzolasını bu una bulayarak, kızdırılmış zeytinyağı bulunan tavada iki yüzünü de kızartın. Pirzolaları tavadan alın. Servis tabağına bezelyeyi koyun, üzerine dana pirzolalarını yerleştirin. Kıyılmış maydanozu üzerine ekin. Parça domates ve maydanoz yaprakları ile eti süsleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.