Sarımsaklı Mısırlı Tavuk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarımsaklı Mısırlı TavukMalzemeler: 2 adet but [3er parçaya bölünecek toplam 6 parça olacak ![]() ]1 patates 1 havuç 1 biber 1 domates 6 diş sarmsak 1 kutu konserve mısır kırmızı biber,kara biber,tuz 1 tatlı kaşığı un 3 fırın poşeti Yapılışı: 3 fırın poşetinin içi 1 tatlı kaşığı unla artık kalmayacak şekilde unlanır ![]() 1 patates,1 havuç,1 domates ve 1 biber orta büyüklükte doğranır![]() 3 poşete de 2şer but gelecek şekilde butlar yerleştirilir![]() daha sonra poşete doğranan biber havuç doates ve patatesler yerleştirilir![]() sonra sarımsaklar ayıklanır ve bir diş sarımsak 8-10 parçaya bölünecek şekilde toplam 60 parça elde edilir![]() bir tabağa alınır,üzerine baharatlar,mısır ve 1 çay bardağı su eklenir![]() elde edilen karışım 3 poşete bölünür![]() [daha fazla su ve yağ eklemeyin but zaten çok yağlı oluyor]poşetlerin ağzı sıkıca kapatılır,fazlalıkları kesilir üstünden delik açılır ve içi yağlanmış tepsiye koyulur![]() tepsiye de 1 parmak kadar su koyulur![]() 300 derecede 1 saat pişirilir
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|