![]() |
Sarımsaklı Mısırlı Tavuk
Malzemeler:
2 adet but [3er parçaya bölünecek toplam 6 parça olacak..] 1 patates 1 havuç 1 biber 1 domates 6 diş sarmsak 1 kutu konserve mısır kırmızı biber,kara biber,tuz 1 tatlı kaşığı un 3 fırın poşeti Yapılışı: 3 fırın poşetinin içi 1 tatlı kaşığı unla artık kalmayacak şekilde unlanır..1 patates,1 havuç,1 domates ve 1 biber orta büyüklükte doğranır..3 poşete de 2şer but gelecek şekilde butlar yerleştirilir..daha sonra poşete doğranan biber havuç doates ve patatesler yerleştirilir..sonra sarımsaklar ayıklanır ve bir diş sarımsak 8-10 parçaya bölünecek şekilde toplam 60 parça elde edilir..bir tabağa alınır,üzerine baharatlar,mısır ve 1 çay bardağı su eklenir..elde edilen karışım 3 poşete bölünür..[daha fazla su ve yağ eklemeyin but zaten çok yağlı oluyor]poşetlerin ağzı sıkıca kapatılır,fazlalıkları kesilir üstünden delik açılır ve içi yağlanmış tepsiye koyulur..tepsiye de 1 parmak kadar su koyulur..300 derecede 1 saat pişirilir |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.